четвер, 14 жовтня 2010 16:14

Сергій Іжеринський здав німецьку рушницю

В області закінчився місячник добровільної здачі зброї. Зібрали 109 одиниць вогнепальної зброї та 88 спецзасобів — ножі, газові балончики, газові пістолети. Найбільше здали по Вінниці.

— У Барському районі чоловік здав рідкісну німецьку рушницю "Едуард Кетнер". Хоче офіційно оформити її на себе, — каже Ігор Ковалик з обласного управління міліції. — В основному під час місячників несуть мисливські рушниці радянського виробництва.

— Хочу мати вінтовку, щоб ходити на полювання. Про те, що вона рідкісна, не знав, — розповідає телефоном Сергій Іжеринський.

Придбав зброю у місцевого бізнесмена півроку тому. Заплатив 400 грн.

— Вона валялася в нього на горищі. Коли помагав робити ремонт, помітив. Запитав, чи користується. Він сказав, що нема документів і з неї ніколи ніхто не стріляв. Я вирішив її купити. Вона несправна, але відремонтувати можна у Вінниці.

На чорному ринку рушниці "Едуард Кетнер" продають від $5 тис. Таку, як здав Сергій, випускали лише 1936 року.

— Не знав, що вона така дорога. Думаю, той чоловік, в якого купляв її, теж не знав, — додає він.

Зараз рушниця знаходиться в барському райвідділі міліції. Сергій Іжеринський оформляє на неї документи.

— Німецькі рушниці — дуже цінні, бо легкі і точні. Найпростіша коштує від 2 тисяч доларів, — говорить слідчий Володимир Павич.

Перед тим, як надати зброю в користування, слідчі міліції перевіряють,  чи не належала вона комусь іншому і чи не скоїли нею злочину.

— Торік під час місячника знайшли рушницю, якою вбили двох людей. По ній вичислили вбивцю, — розповідає Павич. — Для оформлення зброї треба зібрати довідки від нарколога та психіатра. Довідку про проходження курсів стрільби та про несудимість. За саме оформлення зброї треба заплатити 106 гривень. А ще всі члени сім'ї мають дати згоду на оформлення зброї. Якщо дружина проти, щоб чоловік оформив рушницю, дозвіл не дадуть.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Іжеринський здав німецьку рушницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути