пʼятниця, 30 листопада 2007 15:23

Серед вулиці робитимуть експрес-тести на ВІЛ

1 грудня, у Всесвітній день толерантності до людей із ВІЛ, біля приміщення вінницької телерадіокомпанії "ВДТ-6" стоятиме білий бус із синьою стрічкою. У ньому працівники обласного центру СНІДу робитимуть добровільні аналізи на ВІЛ.

— Протестуватися зможе кожен. Усе анонімно та безплатно, — каже соцпрацівник центру СНІДу Оксана Шевчук. — Перед початком із кожним охочим розмовлятиме психолог. Аналізи робитимуть медсестри нашого центру.

За допомогою спеціальної речовини визначатимуть, чи є у крові антитіла вірусу. Результати видаватимуть через 15 хв.

— Експрес-аналіз дає достовірну інформацію, — веде далі Шевчук. — Якщо виникнуть сумніви, тоді направимо на ретельніше обстеження. Зв"язатися з нашим центром можна за телефоном у Вінниці 56 63 05.

Автобус стоятиме біля будівлі телерадіокомпанії з 10.00 до 19.00. За цей час сподіваються зробити аналіз крові понад сотні осіб.

— Готові протестувати набагато більше людей. Та не всі усвідомлюють, що для своєї ж безпеки це має зробити кожен, — зітхає Оксана. — Соромляться, що про них подумають, ніби вони хворі.

Зараз ви читаєте новину «Серед вулиці робитимуть експрес-тести на ВІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути