середа, 27 лютого 2008 18:38

Селяни перекрили дорогу молоковозам

Минулого тижня у селі Павлівка Калинівського району на Вінниччині протягом трьох днів селяни перекривали дорогу двом молоковозам, що збирали молоко. Так люди протестували проти занижених закупівельних цін на продукцію.

Два тижні тому приїхала машина з Літинського молокозаводу, й заплатили людям по 2,2 грн за літр молока. Вінницький і Калинівський давали по 1,8 грн. Селяни здали продукцію літинчанам. Наступного дня молоковоза з Літина не було.

— Ми розшукали того заготівельника, — пояснює сільський голова 45-річний Володимир Гуменюк. — Він відверто зізнався, що конкуренти його попросили не лізти, інакше пошкодує.

Наступного дня машина Вінницького заводу приїхала до села іншою дорогою. Кілька селян здали молоко.

— У той день ми подзвонили цим людям. Сказали про рішення громади не здавати молоко по гривні вісімдесят, — розповідає секретар сільради Мілана Дмитрук. — На заводи направили звернення, щоб підняли ціни.

Тепер Калинівське та Вінницьке підприємства приймають молоко по 2 грн за літр, а Літинське — по 1,9 грн.

Селяни скаржаться, що після нового року заводи знизили ціни на продукцію в середньому на 30–35 коп. Розраховуються вчасно.

— Вони ціну добре підняли перед виборами, — зауважує Гуменюк. — Тоді менше 2,2 гривні за літр не було. А тепер зниження ніхто не пояснює — мовляв, так руководство сказало.

На Калинівському молокозаводі ситуацію не пояснюють. Кажуть, вартість встановлюють в обласному центрі. На Вінницькому підприємстві коментувати кореспондентові "ГПУ" зниження закупівельних цін відмовились, посилаючись на зайнятість начальства.

Зараз ви читаєте новину «Селяни перекрили дорогу молоковозам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути