середа, 19 вересня 2007 07:05

Селяни купують привозну моркву й цибулю

— Цього року цибулі як кіт наплакав, а моркви немає зовсім. Будемо з дідом на базарі їх "збирати", — віджартовується 66-річна жителька села Гонорівка Піщанського району Маруся Грищук.

У селах області підприємці торгують привозною городиною. У південних районах продають молдовські овочі, у північних — кримську цибулю. У Піщанському районі її розпродують у мішках. Правлять по 1,7 грн за 1 кг. За моркву — 3,5 грн за 1 кг. Зазвичай жителі південних районів області мали свої помідори, нині купують привозні по 2,5 грн.

На вінницьких ринках ціна цибулі 1,4–2 грн, моркви 3–4 грн за 1 кг.

Президент Вінницького клубу садівників-любителів 60-річна Анна Минова називає причиною неврожаю посуху та неправильну технологію посіву.

— Люди вирощують моркву на зиму, тому садять її пізніше, — розповідає жінка. — Та тенденція останніх років така, що перша половина літа посушлива. Моркву слід сіяти раніше, до дощів, інакше вона не зійде. Є ще маленькі хитрощі. Насіння варто сіяти на глибину не більше як 1–2 сантиметри і добре утрамбовувати — щоб насіння відчуло землю, краще проросло та щоб його не вимила вода.

На зиму Анна Минова радить сіяти цибулю сортів "Ткаченківський", "Сквирський", "Антоніна" чи "Халцедон".

Зараз ви читаєте новину «Селяни купують привозну моркву й цибулю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути