Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 20:43

П"яні побили рабина та його 3-річного сина

Увечері 11 вересня рабин Вінниці 30-річний Шауль Хоровець, його 3-річний син Менахем і друг, громадянин Канади Аріель Баалшемтов, 30 років, проходили по вул. Соборній. На площі Театральній їх перепинила компанія п"яних чоловіків.

— Хлопці почали чіплятися до Шауля й Аріеля, бо ті були в хасидському одязі, — розповідає помічник рабина Вінниці Ігор Браверман, 42 роки. — Кричали образливі для євреїв слова. Аріель добре розмовляє російською, щось відповів нахабам. Там була велика компанія, років по 20–25. Двоє чи троє підійшли до нього, вдарили кілька разів. Шауль у той момент прикривав сина, але малому також дісталося. На голові дитини залишився слід.

Браверман каже, що євреїв від нападників урятувала жінка. Вона проїздила на джипі.

— Доїхала до найближчого патрульного поста міліції та покликала на допомогу, — додає помічник рабина.

Баалшемтов приїхав у Вінницю на святкування дня народження Менехема. За день до інциденту гості з усіх регіонів України зібралися в єврейській школі "Ятвейзер" у районі Старого міста. Було понад 150 чоловік.

Нападників затримали. Наступного ранку їх відпустили. Суд зобов"язав виплатити по 52 грн штрафу за адмінпорушення. За кілька днів до міської міліції прийшла група хасидів. Вимагали, щоб хуліганів покарали суворіше.

— Не пам"ятаю, щоб колись прямо на вулиці нападали на хасидів, — веде далі Браверман. — Ну могли крикнути в слід щось гадосне. Але щоб руки тягнули... Якось навіть Шауля переплутали з батюшкою, підійшли просити благословення.

Шість років тому Хоровець із дружиною Ханною переїхав у Вінницю з Єрусалима. Два роки живуть у 4-кімнатній квартирі по вул. Грушевського в центрі міста.

Зараз ви читаєте новину «П"яні побили рабина та його 3-річного сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути