понеділок, 14 липня 2008 18:19

Прокладають ізольовану лінію електромережі

Автор: фото: Тетяна КУЦ
  Бригада вінницьких електромонтерів тягне дріт у районі Водоканалу на Старомі місті
Бригада вінницьких електромонтерів тягне дріт у районі Водоканалу на Старомі місті

Будинки вінницьких мікрорайонів Старе місто і Корея другий місяць отримують електроенергію тільки вночі. Проводять реконструкцію повітряних ліній — замінюють старі електроопори та лічильники.

— Світло відключають о восьмій ранку, а включають о сьомій вечора, — каже житель вул. Тракторної Борис Савицький, 76 років. — У холодильник нічого не покладеш. Але добру справу роблять. Треба потерпіти.

Після реконструкції підприємство "Міські електромережі" обіцяє стабільну напругу та  зменшення аварійних відключень.

— Старі лінії відпрацювали по 30–40 років, — каже заступник директора підприємства Петро Філіпович, 59 років. — Трапляється арматура, якої ми й не бачили, післяреволюційних часів.

До кінця серпня планують замінити 8,5 км повітряних ліній по 10 кВ і 19 км — по 0,4 кВ. Приблизна вартість реконструкції 1 км — 120–150 тис. грн. Роботи проводять за рахунок інвестицій Міністерства енергетики.

Нині тягнуть дроти по вул. Тимощука, Південній, Нечая, Тракторній, Маяковського в районі Водоканалу на Старому місті.

— Ці лінії відповідають світовим стандартам, — продовжує чоловік. — За рахунок ізольованості зменшуються технологічні втрати, підвищується безпечність дротів. Вони витримають ожеледицю та ривкий вітер.

Також монтери замінюють високовольтні й низьковольтні мережі в районі вулиць Глінки, Південної, Маяковського, на Кореї. По вул. Мічуріна й Богуна замінюють всі непридатні опори на залізобетонні. Тривають роботи по вул. Михайловського й Овальній.

— Для надійності електропостачання мікрорайонів Вінниці цього року ми тягнемо нову лінію довжиною п"ять кілометрів, — продовжує Петро Філіпович. — Це підвід до підстанції "Нова" на вулиці Данила Нечая до будинку побуту "Ювілейний". Раніше ця лінія часто виходила з ладу, й без електрики залишався увесь мікрорайон Будинку офіцерів та Центрального ринку.

Будують високовольтну лінію і в районі Залізничного вокзалу. Кабель простягатиметься від підстанції "Східна", із пров. Ватутіна, через 14 залізничних колій до вул. Кірова.

— Було б непогано, якби нам провели трифазне електропостачання, — каже 34-річна Марина Шевчук, мешканка вул. Тракторної. — Тут у людей працює електросигналізація, автоматичні ворота, взимку теплу підлогу включають. Ми не можемо бути довго без світла.

Зараз ви читаєте новину «Прокладають ізольовану лінію електромережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути