Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 16:19

"Посварилися, і я викинула золоту каблучку"

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Директор Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Сулімова
Директор Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Сулімова

Депутати Вінницької облради розповідають, яким прикрасам віддають перевагу.

38-річна Інна Цимбал, начальник Жмеринського райуправління освіти, на сесію ходить у масивних золотих сережках. Має каблучку і ланцюжок.

— Усі прикраси подаровані батьками або передані у спадок. Золоті сережки — це перший подарунок батьків за гарне навчання у школі, — розповідає Інна Володимирівна. — Носити почала їх, коли вступила до педуніверситету. Пізніше батьки подарували золотий браслетик. Найдорожча для мене річ — хрестик. Він дорогий духовно. Востаннє золото купувала три роки тому. Це був перстень із камінням. Правда, не дорогоцінним, але дуже гарний. Я вдягаю його на свята.

Олімпійська чемпіонка 29-річна Наталія Добринська носить прикраси з діамантами. Їх виготовили за ескізами Наталії та її чоловіка Дмитра Полякова:

— Замовляли на вінницькому заводі "Кристал", я люблю їхні прикраси. В нас була ідея, а директор Юрій Мазур допоміг зробити сережки і каблучку. За роботу грошей не взяв, а діаманти і золото ми купували раніше. За скільки, не пам'ятаю. Але точно знаю, що це найдорожча річ серед моїх прикрас.

Головний лікар дитячої обласної лікарні 54-річна Тетяна Антонець одягає кілька золотих каблучок.

— Я люблю і золото, і біжутерію, — розповідає Тетяна Іванівна. — Тиждень тому придбала набір — сережки і каблучка з каменем рожево-бузкового кольору в срібному обрамленні за 450 гривень. Підходить до мого бузкового піджака. Люблю перли. Першу прикрасу мені подарував мій чоловік. Ще коли ми були студентами і він до мене залицявся, приніс каблучку золоту з каменем олександрит. Тоді такі коштували 18 рублів. Я тої каблучки довго не носила, щось ми з ним трохи посварилися, і я її викинула.  Батьки подарували на 18 років сережки. А найдорожча річ серед моїх прикрас — це каблучка подарована чоловіком на 35-річчя нашого сина. Це дизайнерська робота з діамантами.

— Два роки тому чоловік подарував на 20-річчя подружнього життя золоту каблучку із діамантами, — каже 39-річна Олена Шеванюк, заступник генерального директора фірми "Сенс ЛТД". — Того дня ми вінчалися у церкві.

Директор Вінницького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та  молоді Світлана Сулімова, 54 роки, віддає перевагу напівдорогоцінному камінню:

— Це аметист, рожевий кварц, голубий сапфір, сердолік. Їх можна назвати оберегами. Останню покупку зробила якраз перед Новим роком. Придбала комплект з світло-сірого гірського хрусталя. Заплатила близько 100 гривень. Коли була в Таїланді, купила каменів. Там вони недорогі. У нас замовила в ювелірів золотий комплект з цими каменями.

40-річна Людмила Щербаківська, виконувач обов'язків голови Вінницької обласної партійної організації "Батьківщина", любить золоті прикраси.

— Рідні і знайомі знають про мої смаки, тому часто дарують каблучки, ланцюжки, браслети. Хресна мама, наприклад, на весілля подарувала каблучку з написом "В день свадьбы". І моя група з інституту подарували мені на весілля сережки і колєчко. У нас із чоловіком також традиція, на свята він дарував мені золото. Мої доньки, 19 та 12 років, вже поділили між собою мої прикраси, — сміється. — Останню золоту річ мені подарували перед Новим роком. Це каблучка з діамантом. 14 січня у мене день народження. Думаю, знову будуть дарувати прикраси із золота.

Чоловіки-депутати носять лише обручки і натільні хрестики із золотим ланцюжком.

Зараз ви читаєте новину «"Посварилися, і я викинула золоту каблучку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути