пʼятниця, 05 жовтня 2007 07:05

Пологовий у Бершаді працюватиме на кілька районів

Корпус нового пологового будинку в Бершаді мають здати до кінця року. Туди привозитимуть вагітних також із сусідніх Чечельницького та Теплицького районів. Розрахований він на 60 місць. Досі жінки народжували у 110-річній будівлі на 25 місць.

— Добиваюся нового пологового вже 18 років, — каже завідувач пологового відділення Бершадської райлікарні Василь М"ясніков, 60 років. — Раніше місць не хватало, а зараз народжуваність знову зростає. Порівняно з минулим роком вже на 30 дітей більше.

Двоповерховий новобуд із білої цегли стоїть за 20 м від старого будинку. У ньому поставили пластикові вікна, завершують внутрішній ремонт. Обласна і районна влада на закупівлю обладнання мають виділити 2 млн грн.

— Сподіваємося, з обладнанням вийде швидше, ніж із будівництвом, — Василь М"ясніков натякає на те, що будівництво пологового тривало 10 років.

На першому поверсі буде три пологові зали.

— Палати максимум на три жінки. У кожній — туалет, душові кабінки. Буде п"ять сімейних палат. У них із мамою весь час зможе бути чоловік чи хтось із родичів, — додає М"ясніков.

У таких умовах жінки народжують лише в обласному центрі. За це вони доплачують.

— Питала за індивідуальну палату в роддомі N2. Пролежати в ній три дні коштує 360 гривень. У кімнаті окремий душ, холодильник, — каже вагітна вінничанка Любов Фурман. — Ще треба заплатити за страховку 300–600 гривень. А у скільки обійдуться пологи, це треба окремо домовлятися.

Зараз ви читаєте новину «Пологовий у Бершаді працюватиме на кілька районів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути