Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2007 07:02

Після вибуху будинку родина Павлюків живе в медпункті

Автор: фото: Максим КАВУН
  Володимир та Галина Павлюки біля нової ”коробки”, яку зводять на місці зруйнованого будинку в Кирнасівці Тульчинського району Вінницької області
Володимир та Галина Павлюки біля нової ”коробки”, яку зводять на місці зруйнованого будинку в Кирнасівці Тульчинського району Вінницької області

У селищі Кирнасівка Тульчинського району, що на Вінниччині, у квартирі родини Павлюків півтора року тому вибухнув газ. Будинок повністю зруйновано. Суд за цей час не виніс рішення та не встановив винних. У чотирьох помешканнях жили 12 осіб.

— Ось тут ми ночуємо, — проводить на другий поверх фельдшерсько-акушерського пункту 59-річна Галина Павлюк. — А їсти варимо в літній кухні. Вона біля нашого рідного будинку, за 300 метрів звідси. Там посуду тримаємо і продукти.

Галина Петрівна зупиняється неподалік кабінету з табличкою "гінеколог". Заходить.

— Я її спеціально не знімав, — показує на табличку 59-річний Василь Павлюк, — бо ми тут времєнно.

У кімнаті два ліжка, стіл, дві лікарняні тумбочки. Меблі Павлюки орендують у медпункту. У центрі кімнати Галина з низького столика та великого дзеркала зробила трюмо.

— У травні 2006 року я побачив, що на малих відборах газу наш лічильник не спрацьовує, — пояснює Василь Павлович. — Газовики на виклик не приїхали. Дружина до них сама пішла. Газ ніде не пропускав, тільки ж не хотілося, що б нас потім у кражі обвінили. 19 травня зранку прийшов слєсар, — веде далі чоловік. — Зняв лічильник. Замість нього трубу прикрутив. Він пішов, а ми на город поїхали. Та трубка злетіла, і в хату газу напустилося. Холодільник був включений, в ньому іскра проскочила і о 16 годині стався вибух.

У той час на першому поверсі будинку вдома було подружжя Іваненків із дворічною донькою. Вони вижили під завалами. Потім купили за власні гроші інший будинок у селі Кирнасівка. Жительку з другого поверху 74-річну Любов Масіброду придушило стіною. Нині вона проживає в доньки у Вінниці. Ще однієї сім"ї з першого поверху вдома не було. За кілька днів до пригоди вони придбали новий будинок в Івашівці Тростянецького району.

— Я злий став після дніпропетровської трагедії. На них хоть увагу звернули, а про нас бистро забули. Дом не добудували, тільки коробку вигнали. Півтора року суд тягнуть, — обурюється Василь Павлюк. — Один з підсудних слєсарів — депутат селищної ради. Тому справу може порушити тільки обласний або генеральний прокурор. 21 жовтня знову відклали суд, бо один із підсудних не з"явився.

Керівництво товариства з обмеженою відповідальністю "Газовик" пропонувало Павлюкам купити квартиру. Та вони не хочуть їхати з центру селища, де є асфальт, каналізація, водопровід.

Вини "Газовик" не визнає. Його засновник, селищна рада Кирнасівки, вирішила відбудувати дім. Для завершення робіт бракує коштів. Голова селищної ради Кирнасівки 42-річна Валентина Подунай хоче, щоб територіальна громада вийшла із засновників "Газовика", а газові мережі продала.

Постраждалим Павлюкам газовики виплатили 3,3 тис. грн моральної компенсації, сім"ї Іваненків — 2 тис. грн. Любові Масіброді на лікування дали 5,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Після вибуху будинку родина Павлюків живе в медпункті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути