середа, 07 листопада 2007 07:04

Під землею збудували торговельний центр на 30 магазинів

Автор: фото: Тетяна ЗЕМЛЯКОВА
  У підземному торговельному центрі на вулиці Соборній у Кам’янці-Подільському Євгенія Пилипенко (праворуч) продає шерстяні колготи жінці з Хмельницького. Коштують вони 34 гривні
У підземному торговельному центрі на вулиці Соборній у Кам’янці-Подільському Євгенія Пилипенко (праворуч) продає шерстяні колготи жінці з Хмельницького. Коштують вони 34 гривні

31 жовтня у Кам"янці-Подільському Хмельницької області відкрили підземний торговельний центр "Піраміда". Тут уже працюють 30 невеликих крамниць. Загальна площа центру 720 кв. м.

— Він трохи схожий на "Глобус" у Києві, тільки менший, — каже заступник начальника оргвідділу міськради Тетяна Ляменко, 35 років. — Тут можна купити і дублянку, і керамічне порося. Буде ще кафе. Коли почне працювати, точно сказати не можу. Від власника залежить.

Дах центру зроблено у вигляді невисокої скляної піраміди, що виходить на пішохідну частину Соборної вулиці. Згодом, у темну пору, він буде підсвічуватися. Неподалік від тротуару — вхід. За масивними скляними дверима сходи вниз. Там в освітленому приміщенні кілька коридорів із магазинами по обидва боки. Між ними скляні перегородки.

Вітрини одного з них розглядають понад десятеро людей.

— А тут дорого, — крутить у руках рожевий шовковий шарфик кам"янчанка Анастасія Ярославська, 15 років. — Подобається, але не маю при собі 60 гривень на нього. У липні закрили універмаг "Ювілейний" на реконструкцію, і в місті не було жодного великого речового магазину. Це добре, що тепер є "Піраміда". Тільки ж ціни тут, як у Києві.

44-річна Євгенія Пилипенко орендує у "Піраміді" площу під магазин. Платить $40 за 1 кв. м. Торгує білизною. Шерстяні жіночі колготки з візерунком коштують 34 грн. Бюстгальтер — 70 грн. Товар переважно завозить з Києва.

— Хіба це дорого, — каже жінка. — Усе фірмове і красиве. У Хмельницькому на ринку такого не купиш.

"Піраміду" будували рік. Торговельний центр належить місцевій фірмі "Співдружність 95".

Під вулицею Соборною планують побудувати ще два магазини. У першому продаватимуть одяг, взуття, прикраси. В другому — квіти. Міськрада має незабаром оголосити конкурс на забудову серед міських фірм.

Зараз ви читаєте новину «Під землею збудували торговельний центр на 30 магазинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути