четвер, 27 листопада 2008 14:52

Пенсію затримують на кілька днів

— Я завжди отримувала гроші восьмого числа. Бувало, що на день-два затримають, але вже дві неділі пройшло, а досі грошей немає, — каже 59-річна Зінаїда Волошина із села Михайлівці  Муровано-Куриловецького району. — Ми вже почали панікувати, бо хліба нема за що купити.

Пенсію жінці принесли 24 листопада. Поштарка сказала, що проблеми з перерахунками, і попередила, що наступного місяця теж можливі затримки.

— Побачила, що це тільки по селах затримки, у Вінниці вчасно видали пенсії, — каже Галина Томчук. — У мене мама в селі, їй теж затримують пенсію.

У Вінниці пенсіонерам на банківські картки пенсії перерахували справно. Вінничанка Лариса Давидовська три дні стояла в черзі до банкомату "Промінвестбанку", щоб отримати гроші.

— У перший день прийшла в 7.00, достояла до обіду, грошей не вистачило, — розповідає 59-річна пенсіонерка. — На другий день пішла вже в 6.00, а тільки підійшла моя черга, як якась жінка дуже попросилася у мене пропустити вперед перевірити картку. Банкомат її картку проковтнув і відключився. Викликали ремонтників і припинили видачу грошей у цей день.

На третій день Лариса Петрівна записалася на отримання грошей у касі "Промінвестбанку".

— Вирішила більше не чатувати на гроші під банкоматом. І наступного дня після запису отримала, — згадує жінка. — Всього, щоб отримати гроші, витратила чотири дні.

У пенсійному управлінні області кажуть, що фінансова криза не позначиться на перерахунках пенсій.

— Усі пенсії виплатять до кінця місяця, — переконує начальник Пенсійного фонду Микола Черненко. — Скоріш за все, проблеми виникають із доставкою. Наприклад, раніше Укрпошту ми фінансували наперед на два-три дні. Зараз робимо проплати день у день. Тому затримка може бути саме в доставці, а не у фінансуванні.

Пенсійний фонд області щодня виплачує 21 млн грн пенсій. Такого графіка дотримуються на 100%.

Зараз ви читаєте новину «Пенсію затримують на кілька днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути