четвер, 12 лютого 2009 17:21

Павло Марцинковський попросив службову квартиру

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Голова Барської райдержадміністрації Павло Марцинковський
Голова Барської райдержадміністрації Павло Марцинковський

"Це яку треба мати совість, щоб при теперішніх злиднях видирати для себе службове житло? — пише у відкритому листі про голову Барської райдержадміністрації Павла Марцинковського депутат райради Галина Шевчук. — Так терміново, як Марцинковського — за один день! — нікого на пільговий квартирний облік у міськраді не брали".

Кореспондент "ГПУ" кілька разів просив прокоментувати лист голову Барської райдержадміністрації 62-річного Павла Марцинковського. Чоловік посилався на зайнятість. Згодом зустрітися з журналістом доручив своєму заступникові Миколі Радіонову. Однак той сказав, що відмовляється коментувати бруд, викладений у листі.

— За нинішньої ситуації кожного керівника можна критикувати за неналежне виконання посадових обов"язків, — зазначає він і наводить звіт щодо розвитку району за три роки. Показники є вищими за середні по області. — За показниками у тваринництві Барський район посідає 18 місце в області. Освітянство — 2–3 місце.

Президент Віктор Ющенко призначив Павла Марцинковського головою Барської райдержадміністрації у червні 2006 року. Доти він п"ять років був заступником начальника обласного управління агропромислового розвитку, при президенті Леонідові Кучмі працював головою Іллінецької та Калинівської райдержадміністрацій.

— Я у нього працювала два роки заступником і можу сказати, що такого жорсткого волюнтаризму наш район ще не знав, — характеризує Марцинковського спеціаліст райвідділу освіти Людмила Фолюшняк, 49 років. — У нас руйнація не від полів та ферм, а від руйнації особистості.

Чиновники вирішили підтримати свого шефа

Павло Марцинковський має квартиру у Вінниці. У Бару він мешкав у гуртожитку місцевого спиртзаводу в кімнаті для приїжджих. Дружина мешкає у Вінниці.

Торік улітку обласна рада виділила 150 тис. грн для вирішення житлових проблем працівників органів виконавчої влади Барського району. У розпал економічної кризи 24 листопада 2008 року Марцинковський написав заяву сприяти йому з наданням помешкання у райцентрі. На загальних зборах працівників Барської райдержадміністрації 2 грудня чиновники вирішили підтримати свого шефа.

— За законодавством, якщо службова квартира надається людині пенсійного віку, то вона залишається у його власності, — критикує рішення голова районної організації "Наша Україна" Володимир Шевчук, 54 роки.

Однокімнатку придбали. Вона розміщена в парковій зоні Бару в багатоповерхівці на вул. Коцюбинського.

23 січня цього року Барська райдержадміністрація опублікувала звіт, який підписали 48 осіб, — посадовці, депутати райради, керівники підприємств. У ньому йдеться про успіхи району, є характеристика Павла Марцинковського: "...скромний, виважений, високопрофесійний керівник, занадто вимогливий до себе й підлеглих".

Не всі жителі району поділяють позицію підписантів.

— Підтримки від голови райадміністрації не відчув ні я, ні мої колеги, — зазначає голова сільгосппідприємства "Лан" із села Гайове Сергій Слободянюк, 29 років. — По інших районах керівники радяться з аграріями, скільки і якої землі дати інвесторові, а в нас людей з поля вважають за грязь.

Документи на квартиру Павло Марцинковський ще не оформив. Нині він перебуває на санаторному лікуванні в місті Сатанів Хмельницької області.



Відкритий лист депутата Барської райради Галини Шевчук

(друкується зі скороченнями)


"Відколи головою Барської райдержадміністрації став Павло Марцинковський, у районі дестабілізувалася економічна ситуація, загострилися соціальні проблеми. Погано фінансується центр дітей-інвалідів, є проблеми з виплатою соцдопомоги, необхідно терміново ремонтувати пологове відділення. Промислові підприємства злетіли з третього місця на 27-ме! Район на останньому місці в області по тваринництву. Де ж той цінний досвід розвитку агропромислового комплексу, який очільник району декілька разів запозичував у Польщі? За які заслуги він отримав звання "Заслужений працівник сільського господарства", маючи диплом будівельника?

Це яку треба мати совість, щоб при теперішніх злиднях видирати для себе службове житло? В Бару живе Н.С. Старкова. Вона стоїть на квартирному обліку з 1971 року. Її покійний чоловік був заступником міського голови. Є у нас багатодітні сім"ї, інваліди дитинства, чорнобильці, афганці, які потребують житла. Однак так терміново, як Марцинковського — за один день! — нікого з них на пільговий квартирний облік у міськраді не брали.

Квартира в Бару, Павле Дмитровичу, — занадто дорогий подарунок вам! Чи не тому повноваження підписати розпорядження про купівлю-продаж житла самому собі ви покладаєте на першого заступника?"

Депутат Барської райради, голова Барської територіальної організації партії "Єдиний центр" Галина Шевчук

Зараз ви читаєте новину «Павло Марцинковський попросив службову квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути