Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2008 18:35

Олена Масляєва намалювала час своєї смерті

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  У вінницькій галереї ”ІнтерШик” друзі Олени Масляєвої продовжують фразу ”Лена жива, пока жива моя память о ней...” В пам’ять про подругу друзі організували фотовиставку її робіт та фото
У вінницькій галереї ”ІнтерШик” друзі Олени Масляєвої продовжують фразу ”Лена жива, пока жива моя память о ней...” В пам’ять про подругу друзі організували фотовиставку її робіт та фото

У четвер у вінницькій галереї "ІнтерШик" відкрилася виставка "Відлітаючи слідом за...". Вона присвячена пам"яті 17-річної Олени Масляєвої. Дівчину та її подругу Яну Гижицьку 30 вересня на пішохідному переході по вул. Соборній збило авто. За кермом був Артем Сорока, власник весільного агентства "Бакс". Чоловік утік із місця пригоди. Він у розшуку.

Олена загинула на місці. Яна потрапила до реанімації. У неї перелом тазу, гомілки, черепно-мозкова травма. Нині Яна вдома. Їй ще півтора місяця треба бути в ліжку.

Масляєва захоплювалася художнім фото. Працювала із місцевим фотографом Ігорем Моховиком, 19 років. Хлопець є організатором виставки. Він показав свої та Оленині роботи за останні два роки. Фотографії зроблені у Вінниці та Одесі.

— Ми не хотіли робити другі поминки. Це буде день присвячений тому, чим займалась Лєна, — говорить Ігор. —

За кілька днів до смерті дівчина сфотографувала себе загорненою в чорний фатин та з фатою на голові. Подруги запитали: "Навіщо?". Адже кажуть, не можна фотографуватися у фаті до заміжжя. Олена відповіла: "Не знаю, просто хочеться".

Ігор Моховик розповідає історію появи іншого містичного знімку, де Олена намалювала час своєї загибелі.

— Ми пішли на зйомку в старий покинутий дім. Узяли фарби. Лєна хотіла намалювати море. Я сказав, ні. Давай годинник. Намалювали квадратний. Час поставили навпаки, переплутаний. Маленька стрілка — це велика, велика — це маленька. На годиннику Олена намалювала без двадцяти одинадцять — час, коли її збило авто.

На виставці зібралося майже 100 чоловік. Друзі дівчини створили фільм про Олену з домашнього архіву родини Масляєвих та її фото. У глядачів на очах сльози.

Посеред кімнати під вікнами — стіл. На ньому портрет Олени, перев"язаний чорною стрічкою, троянди та великий аркуш паперу. На ньому друзі пишуть усе найкраще, що пам"ятають про дівчину. "Лена жива, поки жива моя память о ней"...

До 23 вересня виставка триватиме в галереї "ІнтерШик" за адресою: Вінниця, вул. Архітектора Артинова, 12-А. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Олена Масляєва намалювала час своєї смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути