Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 17:34

Олега Омельянчика звільнили з посади командира військової частини

Командир 48-го арсеналу боєприпасів військової частини під Калинівкою на Вінниччині Олег Омельянчик 25 липня передав справи Ігорю Степанченку, 45 років. Його призначив Генеральний штаб Збройних сил України.

— Мне предлагают три должности в Киеве, Севастополе и Виннице, — говорить російською колишній командир військової частини А-1119 під Калинівкою Олег Омельянчик, 39 років. — Мол, поделитесь опытом. У них желание поставить своих людей в части боеприпасов.

— А ми хочемо жити, — кричать із юрби жителі військового містечка, які зібралися перед контрольно-пропускним пунктом підтримати Олега Омельянчика.

Компанія "Укроборонсервіс" хотіла створити центр утилізації боєприпасів на місці арсеналу в Калинівці. Торік вони презентували на громадських слуханнях жителям Калинівки спеціальні печі. Кажуть, у них безпечно спалювати боєприпаси малого калібру та розбирати реактивні.

Тоді Омельянчик сказав, що ніхто не буде робити бізнес там, де невигідно. Мовляв, що розбирання боєприпасів приносить значні прибутки. Жителям міста буде безпечніше, коли снаряди вивозитимуть геть.

Калинівчани не дозволили знищувати боєприпаси. Біля арсеналу проходить автомагістраль, газопровід, нафтобаза, залізниця, склад меланжу. Від вибуху можуть постраждати до 10 тис. жителів.

Зараз ви читаєте новину «Олега Омельянчика звільнили з посади командира військової частини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути