Ексклюзиви
четвер, 17 липня 2008 17:21

"Очікуємо на кращий урожай за 10 останніх років"

Автор: фото: Надія ШТУПУН
 

Василь Черній, 49 років, заступник голови Вінницької обласної держадміністрації:


Про початок жнив. Про масові жнива почнемо говорити буквально за кілька днів, коли вийдемо на рубіж як мінімум 35 тисяч гектарів за добу. Наразі маємо лише 130 тисяч тонн зібраного врожаю зі 32 тисяч гектарів. Залишається зібрати ще близько 10 тисяч тонн озимого ячменю. І тоді вже втягнемося в основні жнива.

Про рекордну врожайність. Такого хорошого врожаю я за свої 10 років роботи у владі не пам"ятаю. Середній урожай озимого ячменю — 40,3 центнера з гектара, ріпаку — 20 центнерів. Вірю, що надалі врожайність буде ще вищою. Адже першими збираються площі, які не є найбільш продуктивними і ті, які не пройшли повного технологічного забезпечення.

Про закупівлю пального. До початку жнив господарства були забезпечені дизельним пальним на 65 відсотків і бензином на 40 відсотків. Із ціною є проблема. Але коли починаються жнива, одразу налагоджується прихід оборотних коштів. Продукт реалізовується, а на ці кошти закуповується пальне. Не хочеться, щоб це був простий обмін (бартерний обмін зерна на пальне. — "ГПУ"). Пропорція може бути така, що пальне стає ще дорожчим, ніж воно є сьогодні на заправках.

Про перешкоди. На підприємствах Вінницької області зберігається 50 тисяч тонн зерна аграрного фонду з минулого врожаю. Це заважає остаточно підготувати підприємства до жнив.

Зараз ви читаєте новину «"Очікуємо на кращий урожай за 10 останніх років"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути