четвер, 04 вересня 2008 18:59

Наталя Ляшенко видала 10 шкільних підручників

 

46-річна Наталія Ляшенко вчителює в Немирівській школі-інтернаті для дітей з інтенсивною педагогічною корекцією у початкових класах. У вільний час жінка пише шкільні підручники. Співпрацює з науковцями Київського інституту інноваційних технологій.

— У мене вже вийшло п"ять підручників з української мови для всіх класів. Торік видала "Буквар", — каже Ляшенко.

Жінка вісім років працювала в Київському інституті дефектології науковим співробітником. Два роки була методистом в Київському інституті інноваційних технологій.

— У мене ще п"ять підручників лежить в інституті мертвим грузом. Це доопрацьована "Читанка" для 3 і 4 класів, підручники зв"язного мовлення, "Я й Україна" для підготовчого класу. Вони вже пройшли всі експертизи. Є рецензії та гриф Міністерства освіти. Але не виходять. Це — погано. Адже у нас своя програма, адаптована до дітей, які потребують корекції, — веде далі вчителька.

Педагог працює в школі 26 років. Її підручники виходять у видавництвах "Освіта", "Благовіст", "Прапор". У школі має свій клас.

— Наталія Ляшенко — це палочка-виручалочка для всієї України, бо з 1982 року, у нас взагалі не було ніяких підручників, — додає директор Немирівської школи-інтернату Василь Кондратюк, 57 років.

Підручники Наталії Ляшенко адаптовані до дітей із затримкою психічного розвитку та дітей, які потребують інтенсивної педагогічної корекції. Такі учні не можуть засвоїти матеріал для загальної масової школи.

Зараз ви читаєте новину «Наталя Ляшенко видала 10 шкільних підручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути