Ексклюзиви
середа, 16 січня 2008 18:42

Найбільшу в регіоні МТС відкрили в селі Мокіївка

Машинно-тракторну станцію корпорація "Сварог" відкрила наприкінці грудня в селі Мокіївці Шепетівського району Хмельниччини. Це дозволить зібрати всю техніку організації в одному місці.

2005 року корпорація викупила в господарства "Нива" тракторний стан. На реконструкцію та ремонт витратили 3 млн грн.

"Сварог" орендує 55 тис. га землі в Шепетівському, Славутському, Хмельницькому і Новоушицькому районах Хмельниччині, а також у Чернівецькій області.

У машинно-тракторному парку організації 226 одиниць техніки виробників "Клаас", "Джон Дір", "Массей Ферґюсон", "Квернеланд", "Нью Голланд". Комп"ютери, якими обладнано більшість техніки, зберігають усі дані про роботу. Відомо, якого дня, із якою швидкістю та за яким маршрутом рухався трактор, скільки простояв.

— Жодне сільськогосподарське підприємство України не має такої потужної МТС, — стверджує її директор Сергій Філюк. — Торік корпорація придбала корморозкидач за 180 тисяч доларів, чотири зернові комбайни"Лексіон 570" по два мільйони гривень кожний та ще сім — по півтора мільйона гривень. Витрати палива і мастил в іноземної техніки вдвічі менші, ніж у вітчизняної. Виробіток вищий. Якщо "Нивою" обробляють 10 гектарів землі, то "Лексіоном" за той же час — 30 гектарів.

На базі МТС діє ремонтна майстерня зі зварювальним, токарним, слюсарним, акумуляторним та інструментальним цехами. Є 24 бокси для зберігання автомобілів та 24 ангари для тракторів.

На роботу на станції візьмуть 220 працівників: комбайнерів, трактористів, слюсарів, інженерів.

У Мокіївці понад 700 жителів.

— Корпорація "Сварог" допомагає школі та Будинку культури грошима, — зазначає секретар Макіївської сільради Марія Липюк. — Дві тисячі гривень дали, коли просили.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшу в регіоні МТС відкрили в селі Мокіївка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути