Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 20:18

Надувні басейни краще купувати із надувним дном

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Тетяна Казмірук купає 2-річну онуку Софійку в надувному басейні. Жінка купила його в Берліні, столиці Німеччини, на подарунок дівчинці
Тетяна Казмірук купає 2-річну онуку Софійку в надувному басейні. Жінка купила його в Берліні, столиці Німеччини, на подарунок дівчинці

2-річній Софії Білецькій із міста Калинівка бабуся Тетяна Казмірук місяць тому подарувала надувний басейн. Жінка працює провідником міжнародних пасажирських потягів. Купила басейн у Берліні за 20 євро.

— Взяла в магазині діаметром 1,70 сантиметрів, висотою 50, — каже Тетяна, 45 років. — Там чи не в кожному дворі басейни є. Окремо насос не купувала. Є свій, удома.

Тетяна Казмірук мешкає у приватному будинку. Її онука — у квартирі неподалік. Басейн бабуся тримає в себе. Надувають на асфальтованому подвір"ї. Під низ підстеляють міцну клейонку, щоб не продірявилося дно. Воду заливають вручну із криниці. Що два дні змінюють її.

— Дівчинка любить ляпатися в теплій водичці, — продовжує жінка. — Тому підігріваємо на плиті.

У магазині по Київському шосе в Калинівці продають надувні басейни різних розмірів. Товар китайського виробництва. Найменші вироби — діаметром 61 см та 22 см заввишки. Ціни від 20 до 2 тис. грн. Частіше купують від 100. Ціна залежить від міцності матеріалу.

— Якщо басейн для дитини, треба врахувати її зріст, — каже продавець магазину Руслан Бабій, 28 років. — Високі стінки басейну можуть налякати дитину. Але при бажанні можна надувати не всі кільця по кругу.

Володимир Лихогляд із села Сальник Калинівського району для дітей придбав 3-кільцевий басейн діаметром 1,68, заввишки 41 см.

— Купив за 120 гривень у калинівському магазині біля ринку, — каже Володимир. — На ринку на 20 гривень дорожче. Узяв басейн без надувного дна. Щоб дітям було м"якше стрибати, підстеляємо ковдру.

Басейн із кольоровими вставками діаметром 2,29 см і висотою стінки 56 см коштує 300 грн. Без вставок діаметром 191 см і висотою стінки 61 см продають за 210.

Руслан Бабій радить купувати дорожчі басейни. Вони з міцнішого матеріалу. Басейн для дорослих має діаметр 3,05 м. Висота стінки — 64 см. У середину можна залити 1700 л води. Коштує 440 грн.

Є такі басейни, що розкладаються на землі автоматично під натиском води. Її набирають через фільтр. Ціна такого виробу від 3 тис. грн.

Насос у комплекті не продають. Його можна купити окремо за 50–100 грн.

Якщо басейн продірявиться, його можна заклеїти спеціальною наклейкою. Вона коштує 4 грн.

Місяць тому в магазинах з"явилися басейни з гідромасажем і фільтром для чищення води. Їх діаметр — 3,5 м.

— Там вмонтована спеціальна платформа гідромасажу, — розповідає продавець магазину 25-річна Аліна Віктюк. — У ньому є блок живлення, на пульт виведені кнопки гідромасажу. Купують такі басейни для дорослих. Коштує він від 10 тисяч гривень.

Басейни з фільтром води очищують воду чотири рази на день.

— Там стоять спеціальні датчики, — пояснює Віктюк. — Якщо вода брудна, вона перекачується по спеціальному насосу і проходить через фільтри.

Зараз ви читаєте новину «Надувні басейни краще купувати із надувним дном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути