четвер, 17 липня 2008 17:21

На вінницькому "Парижі" концерти проходитимуть щовихідних

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  На сходах вінницької телерадіокомпанії виступає місцевий грут ”Українське індиго”. Молодь спочатку слухала спокійно, потім почали танцювати. Після концерту дівчина, що на задньому плані з квітами, вручила їх 20-річному вокалісту гурту Олегу Пилипенку. Кон
На сходах вінницької телерадіокомпанії виступає місцевий грут ”Українське індиго”. Молодь спочатку слухала спокійно, потім почали танцювати. Після концерту дівчина, що на задньому плані з квітами, вручила їх 20-річному вокалісту гурту Олегу Пилипенку. Кон

10 липня на Театральній площі міста, яку називають "Парижем", стартував мистецький захід "Музика на Парижі". До кінця вересня щовихідних тут виступатимуть вітчизняні гурти. Проект ініційовано міським головою Володимиром Гройсманом.

— Мета — витягнути групи з підвалів, — пояснює директор міського Центру концертних і фестивальних програм Олег Збаращук, 23 роки. — Їх багато на Вінниччині, але ніхто про них не знає. Обов"язково запрошуватимемо музикантів з інших областей.

Завершити цьогорічну акцію організатори планують наприкінці вересня. Наступний сезон розпочнеться у квітні-травні 2009-го. Олег Збаращук каже, що чітких рамок із відбору матеріалу не існує.

— Є звичайна людська цензура, — говорить. — Тут не буде співатися про сатану чи використовуватися нецензурні фрази. Немає прив"язки до стилю чи мови. Єдине побажання — щоб гурти не боялися давати авторський матеріал. Тоді дійсно зможемо оцінити творчий потенціал.

У перший день фестивалю виступили три гурти — місцевий "Українське індиго", гості з Бару "Мерфі" та етно-фольк гурт з Івано-Франківська "Петровичі".

Імпровізовану сцену створили на сходах обласної телерадіокомпанії "ВДТ-6" по вул. Театральній, 15. Молодь під час дощу зігрівалася пивом. Найбільш розкуто почувалися представники неформальних угруповань — танцювали, стрибали, кричали й аплодували. Вирізнялися серед натовпу дві літні жінки.

— Я прийшла подивитися на сина, — розповідає 55-річна Аліна Кузнєцова. — Він — учасник групи "Українське індиго". Музика приятна, нема такого відчуття, щоб я не хотіла слухати. А молодьож на нас дивиться і думає: шо ці бабки тут роблять?

Інтелігентно одягнутий юнак охоче розповідає про свої враження.

— Подобається, що дали можливість молодим виконавцям проявити свій талант. Але звук не надто якісний. Якшо уже роблять шось, то нехай роблять на високому рівні.

Вокаліст гурту "Українське індиго" Олег Пилипенко, 20 років, у захваті:

— Упевнений, що це — свіжа, гарна ідея, я ніде такого не зустрічав, — каже. — Це корисно для Вінниці й для популяризації української музики.

За словами Олега Збаращука, по закінченні акції найкращі гурти чи окремі виконавці мають шанс потрапити під опіку організаторів.

— Будемо запрошувати їх на розігріви до наших зірок, — говорить. — І далі розкручувати, як це було з групою "ТіК".

Графік виступів гуртів ще не сформовано. Заявки подали 15 груп. Триває прослуховування матеріалу.

— Думаю, що за тиждень матимемо орієнтовну афішу всіх виступів. Але точно запланувати, що через два місяці буде така-то група неможливо, — додає Збаращук.

Для участі в акції "Музика на Парижі" музичним гуртам потрібно подати заявку до міського Центру концертних і фестивальних програм за телефоном 8 (0432) 59 50 53.

Місцеві можуть безкоштовно слухати музику молодих виконавців щосуботи й щонеділі з 18 до 21 год. на Театральній площі.

Зараз ви читаєте новину «На вінницькому "Парижі" концерти проходитимуть щовихідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути