Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2008 17:18

На Вінниччині незаконно зберігають 26 т отрутохімікатів

На склади "Облагрохіму" в село Павлівка Калинівського району Вінниччини привезли 26 т отрутохімікатів. На їх утилізацію область не може знайти 180 тис. грн.

Хімікати перевезли з-під села Демівка Чечельницького району. Там на сховищах колишньої ракетної частини та просто неба зберігалися непридатні до вжитку пестициди. Торік у грудні до Демівки почали везти й інші хімікати. Люди організували цілодобове чергування й не пустили машини.

Тепер і жителі Павлівки стверджують, що чують сморід хімії. Грозяться протестувати.

— Я буду звертатися до управління МНС по допомогу, — каже голова сільської ради Володимир Гоменюк, 45 років. — На нашому складі хімікати зберігаються тимчасово. 1 лютого їх мали вже вивезти, але чомуть тендер на подальше зберігання та утилізацію не проводять .

Якщо хімікати не заберуть із району, 17 лютого жителі планують організувати схід села. На ньому мають вирішити, чи перекриватимуть на знак протесту залізничну колію та автотрасу.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині незаконно зберігають 26 т отрутохімікатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути