Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2007 07:09

На святі Літина з"їли три короваї по 20 кілограмів

Минулих вихідних два райцентри області святкували день міста — Бар відзначив 655-річчя, Літин — 576-річчя.

Привітати жителів Бара приїхали поляки з міст-побратимів Рибник та Квідзин. Мерові Бара вони вручили дві картини з пейзажами своїх міст. Тим часом на центральній площі діти намалювали велетенський малюнок на асфальті завдовжки 100 м. На ньому зображені люди, які тримаються за руки. Факт зафіксували представники "Книги рекордів України".

У селищі Літин місцевий кондитерський цех планував спекти до свята 30-кілограмовий торт. Відмовитися від ідеї наполягла районна санстанція — через спеку могло статися масове отруєння білковим кремом.

— Усі дуже засмутилися, бо який день народження без торта, — зітхає літинський селищний голова Анатолій Бичок, 39 років.

Тоді літинці взялися спекти велетенський коровай. Тіста приготували стільки, що виріб не помістився б у піч цеху. Тоді його розділили на три частини й спекли три короваї, кожен по 20 кг. Готові хліби порізали та роздали людям, які зібралися на урочистий концерт.

Зараз ви читаєте новину «На святі Літина з"їли три короваї по 20 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути