четвер, 28 червня 2007 07:01

На рушнику присягатимуть депутати

Дев"ятеро майстринь на дев"ятиметровому конопляному полотні 24 червня вишивали у вінницькому парку Горького візерунок "Дерево життя". Рушник робитимуть майстри з усіх областей. Організатори акції хочуть, щоб народні депутати під ним присягнули працювати на благо народу. Полотно купили в Хмельницькому.

— Жінка, яка виткала його, померла 55 років тому, — каже керівник асоціації "Український сувенір" 50-річна киянка Тамара Степаненко. — Її донька за метр конопляної матерії взяла 20 гривень.

Малюнок розробила заслужена художниця Олександра Тележенко. У довжину полотна накреслене дерево з 27 квітками, що символізують області України. По центру буде тризуб. Переважатиме червоний колір. Нитки пофарбували натуральними барвниками кримські татари.

— Вишивають люди тільки з доброю енергетикою, щирі. Вони зашивають у нього свої побажання, — каже консультант проекту Юрій Мельниченко.

Вишивальниця Оксана Безрученко, 40 років, працює у Вінницькому центрі народної творчості. Дуже здивована, що її запросили до роботи.

— Грошей і не думала просити. Це ж честь для мене, — говорить майстриня.

Зараз ви читаєте новину «На рушнику присягатимуть депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути