пʼятниця, 13 червня 2008 18:59

На риболовний чемпіонат Євген Ободянський приїхав із Данії

65 кг риби за два дні виловили спортсмени-рибалки на березі Південного Бугу біля села Лаврівка на Вінниччині. На п"ятий чемпіонат України з лову хижої риби спінінгом із берега приїхало 117 рибалок віком від 18 до 50 років.

Три попередні чемпіонати проводилися на цьому ж місці. Тут гарна природа й добре клювання.

— Один із чемпіонатів проходив у Києві, але там не та природа, не ті умови. Рибалити доводилося на панельних плитах, — каже один із організаторів змагань, віце-президент Вінницької федерації риболовного спорту 41-річний Юрій Карпенко. — Конкурентів у Вінниці немає.

22-річний вінничанин Євген Ободянський приїхав на змагання з Данії.

— Вчуся там на іхтіолога. Заради чемпіонату взяв відгул, — каже він. — Хоч трохи побути на рідній землі. Виступаю за Чернівці.

Євген в особистому заліку став другим. Він наловив 2 кг риби. Його випередив киянин Олексій Свириденко — мав улову на 1 кг більший. Узяли щуку, окуня, судака, сома. Після зважування рибу одразу відпускали.

— Риболовлею захоплююся з дитинства, — каже переможець 19-річний Олексій.Переміг заслужено. Хоча суперники тут серйозні.

Найкращим серед вінничан став 33-річний Микола Бабій. Зайняв 4 місце.

— Чемпіонат прогресує, — підсумовує Юрій Карпенко. — Минулого року до нас приїхало 102 спортсмени, цього вже більше. Уперше були житомиряни. На відміну від першого чемпіонату, не було фальсифікацій, рибу в траві принаймні не находили.

Зараз ви читаєте новину «На риболовний чемпіонат Євген Ободянський приїхав із Данії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути