Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 19:24

На "Карпатській полонині" виставили дев"ять картин

Група вінницьких митців представила свої роботи в музеї ім. Коцюбинського.

На вернісажі експонують дев"ять картин живопису. Чотири з них Федора Панчука, дві Михайла Бабія. Юлія Присяжна виставила три роботи з графіки.

Олександр Ковальчук експонує чотири ікони на склі. Він — майстер із виготовлення гобеленів. Останнім часом розпочав освоювати народне малярство.

Людмила Любацька привезла 36 ляльок-мотанок, зокрема десять янголят. Раніше вона займалася живописом. Останні два роки створює ляльки-мотанки.

Нещодавно група вінницьких художників їздила на 10-денний творчий пленер, що відбувався на Прикарпатті.

— Перші п"ять днів ми були в Тисківцях на Івано-Франківщині, потім побували в селі Лекече Чернівецької області, — розповідає директор музею ім. Коцюбинського 54-річний Федір Панчук. — Нас туди запросив депутат Верховної Ради Анатолій Матвієнко.

На Прикарпатті художники зустрічалися з місцевими дітьми. Юлія Присяжна розповіла про історію образотворчого мистецтва. Панчук та Бабій навчали школярів живопису. Людмила Любацька проводила майстер-класи зі створення ляльок-мотанок. Олександр Дяченко викладав основи різьблення по дереву.

Роботи, створені під час проведення пленеру, митці подарували місцевим.

— Ми гарно відпочили, приїхали вражені, — веде далі Панчук. — У художників відпочинок переростає у творчість. Тому одразу після повернення ми відкрили виставку та назвали її "Карпатські полонини".


Виставка триватиме до 25 жовтня. Працює з 10.00 до 17.00, крім середи. Вхід безкоштовний. Адреса музею: м. Вінниця, вул. І. Бевза, 15, тел. (0432) 26 32 98.

Зараз ви читаєте новину «На "Карпатській полонині" виставили дев"ять картин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути