Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2007 18:16

На індійський масаж записуються за місяць

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Вінничанці Олесі Гуменюк в кабінеті ”Панчакарма” масажист Лілія Виборна виливає на спину підігріту кунжутну олію. Дівчина займається сучасними танцями, й від цього в неї часто болить поперек. Кунжутна олія знімає запалення при травмах
Вінничанці Олесі Гуменюк в кабінеті ”Панчакарма” масажист Лілія Виборна виливає на спину підігріту кунжутну олію. Дівчина займається сучасними танцями, й від цього в неї часто болить поперек. Кунжутна олія знімає запалення при травмах

Єдиний у Вінниці індійський масажний кабінет "Панчакарма" уже відвідали 200 осіб. Три місяці тому його відкрили в центрі краси "Аюрведа" по вулиці Володарського, 39а.

Запах ароматичних масел чути ще на вулиці біля "Панчакарми". Усередині салону кілька кабінетів, де косметологи та масажист використовують староіндійські методики лікування.

У кабінеті грає повільна східна музика. На стінах намальовані водоспад та буддійський храм.

На дерев"яному масажному столі лежить на животі 16-річна клієнтка Олеся Гуменюк. Її тіло вкрите тоненькою тканиною. На попереку виклали квадратом свіжозамішане тісто. Туди, наче у ванночку, наливають кунжутну олію.

— Процедура триває 45 хвилин. Олію з ванночки вичерпуємо й підігріваємо кожні три–чотири хвилини, — розповідає масажист Лілія Виборна, 45 років. — Вона має бути трохи теплішою, ніж температура тіла.

Олія знімає запалення при травмах та перевтомі. Олеся займається танцями у стилі хіп-хоп. Через це у неї часто болить спина, тому замовила саме цю процедуру. Перед цим їй зробили масаж із олією для релаксації. Він проводиться у чотири руки з використанням восьми лікувальних олій. Кожна із них впливає на різні захворювання.

Після масажу Олеся 15 хв. сиділа в невеличкій бані, схожій на бочку.

— Для голови тут спеціальний отвір, — говорить масажист "Панчакарми" Людмила Смирнова, 40 років. — Тіло в бані пропарюється аромаоліями та лікарськими травами.

Олесю після процедур обгортають простирадлом, проводять до іншої кімнати та садять у велике м"яке крісло. Навпроти стоїть 200-літровий акваріум із рибками. На таці підвозять імбирний чай, на тарілці — шматочки цукру із тростини.

— У мене відчуття повного кайфу, — ділиться Олеся. — Як у фільмі казала Рената Літвінова: "Я летаю, я в раю". Треба викликати таксі, настільки розслабилася, що не дійду сама.

У "Панчакармі" Гуменюк провела близько трьох годин. За релакс-комплекс заплатила майже 300 грн. Півторагодинний масаж коштує 180 грн, масляна ванночка на спині — 80, парова баня — 20. Загалом роблять 16 різних процедур.

— Такий кабінет є лише в Києві, — каже директор "Аюрведи" 33-річний Володимир Барвінок. — Спеціалістів, які можуть практикувати в ньому, разом із моїми двома дівчатами — шестеро в Україні. Наші масажисти навчалися у Санкт-Петербурзі на курсах майстрів з Індії.

Черга у кабінет розписана на місяць уперед. Сюди приїздили з Рівного, Одеси.

— Це не просто масаж, а ціле мистецтво, — пояснює директор салону і наливає у чашку зелений чай "Люй Мудань", який йому нещодавно подарували в Китаї. — Майстри працюють у чотири руки в унісон, з точністю до секунди. Ще в стародавній Індії "Панчакарма" вважалася привілеєм королів.

У перекладі з санскриту "Панчакарма" — п"ять дій програми, що веде до молодості та здоров"я. В її основі — глибоке очищення організму.

Зараз ви читаєте новину «На індійський масаж записуються за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути