пʼятниця, 14 грудня 2007 17:36

На хмельниччині гинуть кури: хворих тварин ніхто не досліджував

— Кури кричать, хроплять і падають, — каже жителька села Доброгорща Хмельницького району Ганна Труба. — Щоб не пропали всі кури, люди їх вирубують. У мене загинуло 15 курок. Варила і годувала ними пса.

У 75-річної Ганни Хоманець загинуло 49 курей. Залишилася лише одна. Жінка каже, що всі тушки чоловік закопав у лісоcмузі.

— Десь місяць назад кури гинули в багатьох обійстях на вулиці Шкільній, — говорить жителька села Доброгорща 32-річна Ольга Приймак. — Бувало, й по сорок курей із подвір"я. Потом — на вулицях Пустотілова, Вишневій. Мене якось та біда минула. А люди дорізають і на базар. Самі розумієте, як це нині зарубати 20 курок.

Селяни кажуть, що перші випадки трапилися ще у вересні.

— Було в мене 30 курей, — розповідає 64-річна Ганна Гуменюк. — Із місяць назад вісім здохло. А вже третій тиждень ніби нічого. Даю їм пшеницю, намочену в горілці.

Хворих тварин ніхто не досліджував. Господарі нікуди не зверталися.

— Минулого тижня наші працівники виїжджали до села Гвардійське, яке в кількох кілометрах від Доброгорщі, — каже начальник управління ветеринарної медицини Хмельницького району Василь Станько. — Виявилося, там одна сусідка іншій підсипала на подвір"я цинку, якою на полі мишей труять. Кури наїлися й поздихали. А з інших сіл району до нас ніхто не звертався. Якщо звернуться, тоді реагуватимемо.

Доброгорща розташована за 25 км від Хмельницького.

Зараз ви читаєте новину «На хмельниччині гинуть кури: хворих тварин ніхто не досліджував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути