понеділок, 02 червня 2008 18:05

На бал випускників відібрали 66 учнів із 14 тисяч

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Випускників шкіл Вінниччини розсадили по обидва боки від танцполу в концертному залі ”Плеяда”. Окремо хлопців і дівчат. Спочатку перед ними танцювали пари з дитячого ансамблю ”Грація”
Випускників шкіл Вінниччини розсадили по обидва боки від танцполу в концертному залі ”Плеяда”. Окремо хлопців і дівчат. Спочатку перед ними танцювали пари з дитячого ансамблю ”Грація”

У п"ятницю, 30 травня, у Вінниці відбувся перший обласний випускний бал. Його проводили в концертній залі "Плеяда".

Запросили 33 пари з усіх районів області. Їх відібрали з 14 тисяч випускників. Уперше представники всіх районів зібралися разом, щоб відсвяткувати закінчення школи.

— Головним критерієм відбору було бажання самих учнів, — говорить начальник обласного управління освіти 40-річний Ігор Івасюк. — Ми намагалися відібрати тих учнів, які мають здобутки в навчанні і є активістами шкільного самоврядування. Це в основному президенти шкіл та члени шкільного парламенту.

Усі дівчата прийшли на бал у пишних бальних сукнях. Вони ледь помістилися на розставлених по краю зали стільцях. Для початку організатори запросили танцювати хореографічні колективи. Потім — випускників на "Вальс знайомства".

— Ми пропонуємо всім джентльменам запросити на танець незнайому дівчину, — говорить розпорядник Сергій Стратійчук.

Більшість пар кружляє в танці. З одного краю сидять не знайомі одне з одним дівчина та хлопець. Тільки коли розпорядник показує хлопцеві на сусідку, він її знехотя запрошує. Ще одна дівчина так і залишається сидіти весь танець сама. Хлопець, що мав її запросити, сидів на іншому кінці ряду.

Після танцю офіціанти розносять сік у бокалах.

— Тут стільки моїх знайомих, — веде за руку свого кавалера 17-річна Ольга Товстик із Крижопільської школи N2. — Ми познайомилася під час конкурсу "Лідер шкільного самоврядування-2008". Я тоді зайняла перше місце. Зараз так приємно побачити всіх знову!

17-річний Владислав Принчик із Крижополя запрошує на танці незнайомих дівчат-випускниць.

— Усе так грандіозно починається, — високо підіймає голову. — Я сподіваюся зі всіма познайомитися. Це еліта нашої області. На бал відібрали найкращих учнів. Я займаюся бальними танцями з першого класу. Мені легко запрошувати дівчат.

Привітати випускників із першим балом прийшов голова обладміністрації Олександр Домбровський.

— Ви — нове покоління. Усе, що буде відбуватися в державі, відбуватиметься із вашою участю. Такі бали потрібні, щоб краще запам"ятати шкільні роки. Наступного року випускний бал буде в муздрамтеатрі Садовського.

У суботу, 31 травня, у всіх школах Вінниччини відбулися останні дзвоники. Мер Вінниці Володимир Гройсман був на святі у трьох школах — N5, N29 та N32. Випускні вечори проводитимуться після 21 червня.

— Міністерство рекомендувало розпочинати випускні тільки після останнього тесту, який буде 20 червня, — говорить Івасюк.

Цього року на Вінниччині зареєстровано 41 вищий навчальний заклад. За словами начальника управління освіти, всі випускники, які мають в атестаті оцінки не нижче 4 балів, зможуть вступити до вищого навчального закладу.

Зараз ви читаєте новину «На бал випускників відібрали 66 учнів із 14 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути