четвер, 05 червня 2008 17:27

На алеї Пирогова встановлять фонтан

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  У Вінниці у сквері імені Пирогова замість асфальту вистелять гранітну червоно-бежеву плитку, встановлять фонтан і облаштують альпійські гірки. Роботи завершать до вересня
У Вінниці у сквері імені Пирогова замість асфальту вистелять гранітну червоно-бежеву плитку, встановлять фонтан і облаштують альпійські гірки. Роботи завершать до вересня

Минулого тижня розпочалася реконструкція території алеї вздовж вул. М. Пирогова у Вінниці. На це з міськвиконкому виділили понад 4 млн грн.

— До Дня міста у вересні алею біля пам"ятника Пирогову ви не впізнаєте, — каже головний архітектор вінницької філії Науково-дослідного проектного інституту Валентина Чаплацька.

За планом, навпроти монумента Миколі Пирогову засіють декоративну траву різних сортів. Ландшафтний дизайн оформлять із гальки та фігурних кущів. У центрі висадять квітник.

— Замість асфальту встелять різнокольорову тротуарну плитку з граніту червоного та бежевого кольорів, — продовжує Чаплацька.

Майже вдвічі побільшає лавочок — установлять дугоподібні дерев"яні з декоративними залізними вставками.

— Біля них насадять карликові хвойні дерева, — розповідає. — А відтак, цілий рік алея буде зеленою та привабливою.

Головною окрасою алеї стане фонтан. Його встановлять в центрі навпроти вул. В. Стуса.

— Тут буде два басейни. З великого квадрата вода стікатиме в трохи менший круг, — пояснює. — Дизайн нагадуватиме місто з високими будинками.

Ліхтарі, що стоять по периметру алеї, замінювати не будуть.

— Якщо їх зняти, то подібні коштували б всю суму, яку виділили на реконструкцію алеї, — додає Чаплацька. — Вони з декоративної ковки. Якщо на їх місті були б турецькі, мали б набагато гірший вигляд.

Демонтують білборд, що стоїть у кінці алеї навпроти зупинки тролейбуса "Лікарня Пирогова".

— Там теж буде квітник. Планувалося встановити ще один пам"ятник. Та передумали, — каже архітектор. — Можливо, це буде якась скляна скульптурна група, може, годинник. Поки вирішуємо. Плани постійно змінюються.

Зараз ви читаєте новину «На алеї Пирогова встановлять фонтан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути