четвер, 19 червня 2008 19:14

Музичний автомат "заробляє" 300 доларів на місяць

Підприємець із Вінниці 27-річний Анатолій Сірізінський встановлює в селах музичні автомати. Клієнти кафе можуть самі обирати мелодії. За кожну сплачують від 50 коп. до 1,5 грн.

— Я вчу господарів кафе виставляти ціну. Якщо це день і народу мало, можна поставити по 50 копійок, — говорить Анатолій. — А коли до вечора публіка "розігрілася", можна ціну до 1 гривні підняти чи навіть до півтори. За караоке я пропоную виставляти ціну не менше 3 гривень. А за відеокліпи по 2 гривні.

За один вечір навіть у маленькому сільському кафе музичний автомат може заробити до 100 гривень.

— За місяць із нього можна "витрусити" по 250–300 доларів, — говорить Сірізінський. — А коштує сам автомат 1,5–2 тисячі доларів. Уже за три-чотири місяці повністю окупає себе.

Анатолій встановив один музичний апарат у селі Губник Гайсинського району.

— Село невелике, — зауважує чоловік. — Господар кафе спочатку переживав, що виторгу не буде. Домовилися, що за оренду автомату він щомісяця платитиме 100. Через місяць, коли автомат дав йому 200 доларів, він у мене його просто купив. Порахував, що за рік усе одно віддасть повну ціну з такими умовами оренди.

Коли публіка "розігрілася", можна ціну підняти

Раніше Анатолій займався кавовими автоматами.

— Це теж непоганий бізнес, але вони дорожчі та довше окупаються. Один автомат коштує 1200–1600 доларів. Щомісяця потрібно на 100–150 гривень води, цукру, чаю, кави, капучіно та шоколаду. А виторг із нього тільки 100–130 доларів. Треба ще за оренду місця заплатити, щоб він у нормальному місці стояв і під наглядом. Окупається тільки через рік. Зараз у мене два кавові автомати. З музичними значно легше.

Анатолій мріє відкрити кілька магазинів із автоматами.

— Хочу в невеликому приміщенні розставити автомати з продажу хот-догів, кави, мінеральної води та інших дрібничок. Це має бути магазин без продавців, який працював би цілодобово.

Зараз ви читаєте новину «Музичний автомат "заробляє" 300 доларів на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути