Ексклюзиви
пʼятниця, 25 липня 2008 17:50

Моряки Животівки створили набережну флотилію

Щороку останньої неділі липня, в День військово-морського флоту, в центрі Животівки Оратівського району Вінниччини збираються колишні моряки. 13 років у селі діє клуб Животівської об"єднаної набережної флотилії "Пам"ять". Він має статут, прапор та гімн "Вечер на рейде".

— Усі приходять у тельняшках, із квітами, — розповідає керівник клубу Олег Антонець, 67 років. — Перше, що робимо — плетемо вінок пам"яті. Затим відвідуємо могили побратимів, ідемо на поминальну панахиду в церкву. А вже потім — на своє традиційне місце до ставка.

На березі моряки піднімають біло-блакитний прапор організації, роблять перекличку й на знак вшанування пам"яті загиблих спускають на воду вінок.

— У списку клубу 23 "морські вовки", — продовжує Антонець. — Із кожним роком нас стає більше. Приєднуються колишні моряки з інших сіл Оратівщини.

Члени клубу мають різні звання. Та коли зустрічаються, спілкуються на рівних, каже Олег Антонець. Коряться тільки коку — Ігорю Барському, який є селищним головою Оратова. Він роздає наряди, коли на березі ставка готують юшку чи плов.

— Запрошуємо всіх моряків на свято 27 липня. Збір о десятій ранку в центрі Животівки, — зауважує Антонець.

Цілий день на ставку грає духовий оркестр. Три моряки є його учасниками.

Зараз ви читаєте новину «Моряки Животівки створили набережну флотилію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути