Марія Онипчук із селища Літин наприкінці серпня викопує середньостиглу моркву. Зберігає її в ящиках із піском.
— Якось сусідка підказала, — каже Марія Онипчук, 38 років. — Вона раньше так гнила, що за місяць — одні гниляки в погребі лежали. А торік попробувала її піском пересипати. То середня морква тримається аж почті до весни, вона набагато солодша й колір має приятніший, ніж у пізньої.
Викопану моркву жінка сушить на сонці. Тоді складає в паперовий ящик.
— На дно треба покласти пісок, але подивитися, щоб він сухий був, пояснює Онипчук. — Потім по черзі перекладаю: морква, пісок, потім знов морква. Зверху засипати шар піску десь на 5–6 сантиметрів. Так морква зберігається набагато краще.
×
Коментарі