Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 16:51

Монахи правитимуть у храмі Преподобної Феодосії

У Вінниці на вул. Липовецькій Владика Вінницький та Могилів-Подільський Симеон освятив новозбудовану церкву Святої Преподобномучениці Феодосії. Її звів 49-річний підприємець Валерій Башинський у знак пам"яті про свою матір Феодосію. Вона померла 19 жовтня 9 років тому.

— Усі вісім років у день смерті нашої матусі погода була похмурою, із вітром і дощем, — розповідає Валерій Платонович. — А цього року при освяченні церкви сонце сяяло. Це мамина душа радувалася.

Башинський є директором фірми "Руслана", що займається реалізацією будматеріалів. Чоловік не каже, скільки коштів вклав у будівництво храму.

— Скільки треба було — стільки й давали, — продовжує. — Із великим бажанням усе робилося! Ікони замовляли в іконописній майстерні Бачинського, що в Кам"янці-Подільському, та у вінницьких іконописців.

У новій церкві правитимуть монахи Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря. Башинський також їм передав 70 соток землі під монастирське подвір"я. Найближчі служби відбудуться в перші суботу та неділю листопада. Храм належатиме Українській православній церкві Московського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Монахи правитимуть у храмі Преподобної Феодосії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути