вівторок, 27 листопада 2007 19:04

Молочну сироватку перероблятимуть

У райцентрі Старокостянтинів Хмельницької області за 9 місяців наступного року планують побудувати завод. За добу тут перероблятимуть близько 1,5 тис. т молочної сироватки. Її привозитимуть із восьми областей України.

— На молокозаводах неочищену сироватку виливають у каналізацію, — розповідає міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук, 54 роки. — Якщо її виливати без міри, вона забруднюватиме довкілля. На заводі з чистої, переробленої сироватки виготовлятимуть лактозу. Це природний наповнювач для всіх видів пігулок.

Продаватимуть лактозу в аптеках і лікарнях України. Більшість реалізовуватимуть за кордоном.

Земельну ділянку на 2,9 га для будівництва виділили на околиці міста, поблизу зерносховища.

— Найближчим часом почнуть закладати фундамент, — каже Микола Мельничук. — У жовтні–листопаді наступного року завод працюватиме.

Інвестора та суму капіталовкладень міський голова називати відмовився. Каже, комерційна таємниця. Замовник будівництва — "Каскад-Продакшн ЛТД".

За даними "ГПУ", ця компанія з Волині — один із найбільших в Україні виробників сухих молочних продуктів. Торік вона збудувала на Миколаївщині підприємство з виготовлення лактози та протеїнового концентрату. Компанія має завод із виробництва твердих сирів марки "Вознесенські сири".

Зараз ви читаєте новину «Молочну сироватку перероблятимуть ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути