четвер, 03 лютого 2011 17:20

Мер не вийшов до мітингувальників

Автор: фото: Олександр РЯБОКІНЬ
  Жителька Гайсина Зоя Високогляд  під час мітингу
Жителька Гайсина Зоя Високогляд під час мітингу

28 і 31 січня гайсинці виступали проти завищених цін на комунальні послуги.

У понеділок на площі біля міськради зібралися близько 200 осіб.

— Ми не згодні з прийняттям ставок місцевих податків і зборів, тарифів на комунальні послуги, — каже 46-річний Олександр Жилінський, голова профспілки підприємницьких структур району. — Влада повинна хоч вислухати думки, пропозиції та поправки простих людей, а не тільки членів виконкому і керівників комунальних служб.

Мітингувальники принесли із собою гучномовець.

— Просимо вийти мера Гука, — кричать кілька жінок.

Із 1 січня у Гайсині тарифи на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій зросли майже удвічі. Якщо у грудні 2010-го мешканці сплачували 1,58 грн/"квадрат", то тепер мусять платити 3,13 грн. Кубометр води з нового року коштує 4,5 грн.

Про мітинг адміністрацію попередили заздалегідь. Мер готувався до виступу, але до людей не вийшов. В адміністрації повідомили, що поїхав до Вінниці. За годину із міськради вийшов його заступник 50-річний Володимир Бабій.

— Нарешті пан удосужився вийти, — викрикують із натовпу.

— Тарифи в нашому місті не піднімали з липня 2008 року, — пояснює Бабій. — Вони й тоді не покривали витрат комунальних служб на побутові послуги. За цих два з лишком роки на дотацію цих послуг із міського бюджету виділили понад 1 мільйон 307 тисяч гривень. Восени 2010-го вже нізвідки було брати гроші на дотацію. А в бюджеті на 2011-й вона зовсім не передбачена. Тож вихід лише один — піднімати тарифи.

— Але ж законодавство дозволяє в один крок піднімати тарифи лише на 15 процентів. А тут зразу вдвічі, — намагається заперечити депутат міськради Микола Вовк, 49 років.

— Хай не смішать своїми послугами. Раз піднімають ціну, значить хай забезпечать якісним обслуговуванням. Я разів 20 ходив до жеку, просив, щоб кришу зремонтували, бо тече. Потім із сусідом самі накупили шиферу, толі й смоли. Полізли і самі заліпили ту дірку. За що я повинен платити жеку? Щоб начальник гарну платню мав? — говорить мешканець 5-поверхівки на вул. Тимірязєва. Називатися відмовляється.

— Нашому двоповерховому будинку по вулиці 1 Травня вже 58 років. Живуть 12 сімей — пенсіонери й інваліди. Фасад жек не ремонтував років 15. Час від часу самі його підрихтовуємо. І ось дізнаємося: нам жек нарахував по 2 гривні 6 копійок за кожен метр. За що? Хочемо відділитися від жеку, створити об'єднання співвласників. Але по закону перед цим жек повинен капітально відремонтувати будинок. А чи зробить? — розмірковує Зоя Високогляд, 56 років.

Володимир Бабій запевнив мітингувальників, що всі вимоги передасть меру.

Зараз ви читаєте новину «Мер не вийшов до мітингувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути