Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2008 18:59

Мазурук вклав 25 тисяч у притулок для собак

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Засновник притулку для бездомних тварин хмельничанин Олександр Мазурук із двома своїми найменшими підопічними. Фото зроблене всередині притулку
Засновник притулку для бездомних тварин хмельничанин Олександр Мазурук із двома своїми найменшими підопічними. Фото зроблене всередині притулку

Два місяці тому міська влада Хмельницького передала колишній відгодівельний комплекс на вулиці Щедріна притулку для собак. Перший у місті заклад для бездомних тварин узявся облаштовувати власник служби таксі "700-200" хмельничанин Олександр Мазурук, 38 років.

Чоловік мешкає у приватному будинку. Три останні роки розводить середньоазіатських вівчарок. На подвір"ї в нього троє псів. Із ними люблять гратися 11-річний син Мазурука, 17-річна донька та дружина.

— Спочатку думав робити притулок лише для скалічених собак, — каже він. — Але побачив, як їх відстрілюють,  — стало шкода. Почав забирати всіх.

Собак у притулку стерилізують, після чого вони походять курс реабілітації. Згодом тварин відпускають на волю чи віддають людям.

— Щомісяця на собаку йде близько 300 гривень, — каже господар. — Влада обіцяла 50 тисяч, але поки що не дала. Я вклав свої 25 тисяч.

Олександр Мазурук не сподівається заробити на притулку. Вважає, що прибутковим міг би бути готель для тварин. Збираються його будувати.

— Щоб люди могли залишити своїх улюбленців у нас, коли їдуть у відпустку, — каже Олександр.

У майбутньому підприємець планує брати до притулку і котів.

— Якщо влада не дасть грошей, утримуватиму їх за власні кошти. Але цю справу не покину, — додає чоловік.

У притулку побувало 32 собаки. Нині в ньому живуть 17.

Зараз ви читаєте новину «Мазурук вклав 25 тисяч у притулок для собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути