Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 15:28

Марія Заграй фарбувала котел і обпекла руки

6 квітня Марія Заграй, 77 років, із Павлівки Калинівського району  Вінниччини фарбувала газовий котел. Забула його вимкнути. Коли розмішувала фарбу, спалахнув пар розчинника. У котлі спрацював ґніт. Зайнялася фарба, жінку охопило полум"я.

Марія Заграй отримала опіки рук та ніг ІІ-ІІІ ступенів. Її поклали до реанімаційного відділення Калинівської райлікарні. Наступного дня перевезли до обласного опікового центру.

Невістка Олена Заграй із Вінниці каже, що свекрусі потрібно п"ять донорів.

— Потерпілій треба пересаджувати шкіру, — розповідає завідувач реанімаційного відділення Калинівської райлікарні Віктор Барчишин, 52 роки. — У нас цього не роблять. В обласному опіковому центрі для цього є спеціальне обладнання.

Газовий котел Марія Заграй купила 20 років тому, коли проводили газ у селі. Невістка каже, що жінка готувалася до Великодня. Котел фарбує щорічно.

Завідувач хірургічного відділення райлікарні 44-річний Валерій Якимець додає, що при опіках не можна мастити шкіру жиром, олією чи салом. Протягом 6-8 год. слід поливати холодною водою.

Олександр Браніцький, 36 років, із місцевого газового господарства запевняє: щоб пофарбувати котел, спочатку потрібно його вимкнути, перекрити газ і переконатися, чи погас ґніт.

Зараз ви читаєте новину «Марія Заграй фарбувала котел і обпекла руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути