Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2007 07:10

Махаринецький цукрозавод комп"ютеризував важення буряків

Водії, які привозять буряки на Махаринецький цукрозавод у Козятинському районі Вінниччини, тепер отримують пластикову картку зі штрих-кодом.

У її пам"ять комп"ютеризовані заводські ваги заносять назву господарства, сорт і кількість привезених буряків. Вагу кожної нової партії додають до попередніх даних.

— Це зручно. Ми впевнені, що ніхто нікого не обдурює. А то наші люди все можуть зробити. Шофер із ваговщиком договоряться, подописують, грішми поділяться, — пояснює власник заводу 43-річний Олексій Рум"янцев.

53-річний Олександр Калійчук привіз буряки з господарства "Білопільське" Козятинського району. Каже, що черги немає і він не простоює. Зарплата шофера залежить від кількості привезених коренеплодів.

Нині буряки здають гарної якості, але низької цукристості. Особливо вона занижена в коренеплодах, хворих на цукроспіроз. Тоді на дозрілих буряках починають рости нові листки. Вони тягнуть поживні речовини, й цукристість зменшується.

Махаринецький завод цього року оплачує господарствам 40% вартості пального за доставку. Раніше витрати брали на себе селяни. Буряки купують у господарствах по 170 грн/т. Торік брали по 250 грн/т.

Комп"ютеризовані ваги — новинка для заводів області. Завдяки їм облік зданих коренеплодів проходить удвічі швидше ніж зазвичай.

Зараз ви читаєте новину «Махаринецький цукрозавод комп"ютеризував важення буряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути