четвер, 26 червня 2008 19:30

Людмилу Коломієць утретє нагородили за шістьох синів

Автор: фото: Людмила ЛИПЕЦЬКА
  Заступник голови Теплицької райадміністрації Віктор Зайцев вручає нагороду багатодітній матері Людмилі Коломієць. Жінка вже має дві подібні нагороди. Сподівалась, що цього разу їй вручать грошову премію
Заступник голови Теплицької райадміністрації Віктор Зайцев вручає нагороду багатодітній матері Людмилі Коломієць. Жінка вже має дві подібні нагороди. Сподівалась, що цього разу їй вручать грошову премію

Минулого тижня матері шістьох дітей 56-річній Людмилі Коломієць із села Костюківка Теплицького району указом президента присвоїли звання "Мати-героїня". Це її третя нагорода. Дві медалі вона отримала при Радянському Союзі.

Нагрудний знак жінці вручав заступник голови Теплицької райадміністрації Віктор Зайцев.

— Велике спасибі, — каже Людмила Коломієць. — Хоча думала, що і гроші дадуть, бо коло мене ще троє дітей. А їх потрібно й нагодувати, й одягти.

У Коломійців усі хлопці.

— Валентин, Віктор, Олександр, Олексій, Григорій, Ігор, — жінка називає імена дітей. — Старшому 36 років, меншому — 22. Дуже добрі діти. Хвалю їх не тому, що мої. Спитайте будь-кого в селі, багато хто хотів би, щоб із такими були їхні доньки. Обід зготують, посапають, підгорнуть картоплю... Усе роблять. Сашко зараз працює в Києві охоронцем. Віктор живе у Красносілці Бершадського району, працює на лісоскладі.

Людмила Коломієць вийшла заміж у 17 років. Чоловік Леонід на рік старший. За кілька днів після весілля пішов в армію. Людмила мешкала тоді у свекрухи.

Усе життя подружжя провело в селі. Леонід Коломієць працював механізатором. Людмила сиділа вдома, допоки дітям не виповнювався 1 рік. Працювала і на фермі, і техпрацівником, і кухарем у колгоспній їдальні. Має 34 роки стажу.

— Спочатку було дуже важко, — згадує жінка. — Бо ми почали будуватися, а діти малі. Одне одного бавили. Матеріально допомагало господарство. А ще так вийшло, що у 1999-му за сім місяців треба було три весілля зробити. Спасибі, допомогли голова сільгосппідприємства Ігор Миколайович Чернецький та сільський голова Геннадій Віталійович Пламаділ.

Людмила Григорівна теж із багатодітної родини, має трьох братів. Сини подарували Коломійцям сімох онуків — шістьох хлопців та одну дівчинку.

Днями в Соболівці мають нагородити ще одну багатодітну матір — Віру Дзиговську. Вона виховала п"ятьох дітей. Жінці 52 роки.

Зараз ви читаєте новину «Людмилу Коломієць утретє нагородили за шістьох синів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути