Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 18:16

Любов Кураченко підняла штангу у 80 кілограмів

Наприкінці вересня в Скадовську на міжнародному турнірі з важкої атлетики 19-річна Любов Кураченко з Тульчина здобула "срібло". Дівчина — майстер спорту, член збірної команди України. Навчається на п"ятому курсі факультету фізвиховання Вінницького педуніверситету.

— Це був турнір, присвячений пам"яті заслуженого майстра спорту, 14-разового чемпіона СРСР і 12-разового чемпіона України Якова Куценка, — розповідає Кураченко. — У ривку я підняла штангу вагою 80, а в поштовху — 100 кілограмів. У сумі набрала 180 кілограмів і посіла друге місце.

Нагорода виявилася єдиною для збірної команди Вінниччини.

Кращий результат Кураченко — 95 кг у ривку та 120 у поштовху. Щоб поїхати на Олімпійські ігри в Пекіні, важкоатлетці не вистачило кількох кілограмів.

Любов Кураченко займається в Тульчинській школі-інтернаті. Її тренер Віктор Мельник. Він — заслужений майстер спорту СРСР із важкої атлетики, багаторазовий чемпіон Європи, СРСР та України, начальник відділу в справах сім"ї, молоді та спорту Тульчинської райадміністрації.

Нині Кураченко готується до Всеукраїнських сільських спортивних ігор і кубка України. Мріє поїхати на Олімпіаду-2012 до Лондона.

Зараз ви читаєте новину «Любов Кураченко підняла штангу у 80 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути