Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 18:22

Леоніда Гавриша номінують на почесного громадянина Вінниці

Президія Конгресу української інтелігенції Вінниччини подала пропозицію до міськради номінувати Леоніда Гавриша на звання "Почесний громадянин міста" як кращого мецената.

Леонід Гавриш є головою спостережної ради Вінницької швейної фабрики "Володарка". Він  допомагає письменникам області видаватися. За його підтримки надруковано понад 30 книжок, каже 64-річний голова конгресу Василь Кобець.

— Завжди спонсорує нас, накриває пишний стіл на велику кагалу людей, — говорить Кобець. — У травні на обласну нараду літоб"єднання з"їхалося 100 молодих літераторів.

Гавриш родом із Сабатинівки Ульяновського району Кіровоградщини. Батьківську хату не продає. За нею дивиться сусід. Для односельчан постійно привозить вінницький музичний ансамбль "Щедрик", співаків, поетів.

— Буває й з ними заспіває, — сміється голова конгресу. — Дуже скромний, але безмежно талановитий. П"ять років тому побачив кілька книг, виданих за його підтримки. Відтоді співпрацюємо.

Леонідові Гавришу вручили відзнаку "За сприяння розвитку культури" на знак подяки за 10-річну підтримку творчих колективів області. Почесних громадян Вінниці оберуть у вересні до Дня міста. Це звання мають 25 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Леоніда Гавриша номінують на почесного громадянина Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути