четвер, 05 червня 2008 19:16

"Лексус" має 12 подушок безпеки

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  На першій автомобільній виставці у Вінниці ”АвтоЕкспо-2008” представили новий японський автомобіль ”Дейхатсу Матерія” 2008 року випуску.  Коштує 24 тисячі доларів. У Вінниці таких авто ще немає
На першій автомобільній виставці у Вінниці ”АвтоЕкспо-2008” представили новий японський автомобіль ”Дейхатсу Матерія” 2008 року випуску. Коштує 24 тисячі доларів. У Вінниці таких авто ще немає

Із 4 по 7 червня в місті проходить перша автомобільна виставка "АвтоЕкспо-2008". У приміщенні торговельно-промислової палати на вул. Соборній показують нові китайські, корейські та японські легковики.

Найдешевша на виставці — китайська мікролітражка "Чері QQ". Її облаштували автоматичною коробкою передач. Машина коштує понад $10 тис. Ту ж модель із "механікою", але 2007 року випуску продають за $7 тис.

Уперше у місті з"явився японський автомобіль "Дейхатсу Матерія". Коштує $24 тис. Модель випустили цьогоріч.

— За основу взяли "Тойоту Короллу", але в ній перероблений передок і просторий салон, — розповідає замісник голови правління автосалону "Азимут" Ростислав Бабій. — Задні сидіння опускаються і складаються. "Матерію" обладнано 1,5 літровим двигуном "тойота". Потужність 150 кінських сил.

Найдорожчий автомобіль позашляховик "Лексус LX-57". Авто темно-синього кольору з світло-бежевим салоном, оздоблене шкірою та деревом зінгана. Машина припаркована біля виставкового залу.

— Бабо, глянь, та це ж квартира на колесах, — підводить до автомобіля дружину 63-річний Василь Черемош. — Холодільнік є, п"ять сидінь, тєлік більший, як у нас.

Чоловік бере роздруковану інформацію із параметрами машини.

— Ми про такі даже не мічтали, — додає Василь Іванович. — Колись, помню, міняли машину на квартіру, а за цього монстра можна виміняти дві квартири.

Важить позашляховик, як вантажівка —1,9 тонн. Під капотом 8-циліндровий двигун об"ємом 5,7 літра. Потужність 425 кінських сил. До 100 км/год розганяється за 9,9 с. Максимальна швидкість 220 км/год.

— Сидіння водія регулюється під три типи, — розповідає менеджер з продажу автомобілів 32-річний Олександр Пенішкевич. — Бортовий комп"ютер запам"ятовує положення дзеркал, піднятість сидіння та манеру водіння. Це авто досить безпечне. Має 12 подушок безпеки, на кожне сидіння по дві: спереду і ззаду, а сидіння водія обмежене подушками з чотирьох боків.

Нова модель "лексуса" витрачає менше бензину. По місту бере 18,6 л, за ним — 13. Коштує авто від $160 тис.

Зараз ви читаєте новину «"Лексус" має 12 подушок безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути