Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2007 07:04

Купальські пісні співатимуть білоруси

Гурт "Заманиха" з білоруського Полоцька на Івана Купала у парку  "Дружби народів" веселитиме вінничан народними піснями.

— Буде театральне дійство з Купалом, Купаленькою-дочкою,  водяником, чортом і відьмою, — каже заступник начальника міського управління  культури Марія Скрипник.

Свято розпочнеться о 17 годині. Троє хлопців, переодягнені у костюми місяців червня, липня, серпня, даруватимуть присутнім квіти, пригощатимуть   ягодами, млинцями і пряниками.

12 юнаків на катамаранах привезуть до парку водяника та  царівну. Укінці можна буде стрибати через багаття.

У райцентрі Тиврів Івана Купала відзначатимуть 6 липня. Гурт  "Каблучок" із села Строїнці спочатку покаже старовинні народні ігри-забавлянки.

80-річна Анастасія Мудла з села Уяринці Тиврівського району на  свято Купала приходить із маленькими коровайчиками та сплетеними з  колосся дідухами. Приносить зілля від різних недуг. Складає його у пучки,  примовляє спеціальну молитву. Пучечки роздає охочим.

У кінці свята прикрашене гілля верби обламають і роздадуть присутнім. Потім його кидають на рядки з огірками на гарний урожай.

Зараз ви читаєте новину «Купальські пісні співатимуть білоруси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути