Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 20:41

Крижопільським дітям не вистачає йоду

Дітей із семи районів Вінниччини обстежили на ступінь йодного дефіциту. Найгірший показник — у крижопільських дітей. Легкий ступінь йодного дефіциту мають діти із Гайсинського, Калинівського, Могилів-Подільського, Теплицького, Чечельницького районів і Вінниці. Триває перевірка ще 20 районів.

— Нестача йоду може стати причиною кретинізму, — попереджає головлікар обласного ендокриндиспансеру Пилип Прудиус. — Найбільше потерпають діти, підлітки та молоді жінки.

Брак йоду проявляється в послабленні захисних функцій організму, погіршенні слуху, зору, мовлення, самопочуття, настрою, патологією щитоподібної залози та розвитком нетоксичного зоба.

— Людині необхідно лише 5–7 грамів йодованої солі на добу, — підраховує Марина Власенко, завідувач кафедри ендокринології Вінницького медуніверситету ім. Пирогова. — Тоді як звичайної повареної потрібно з"їсти не менше 10–20 грам. А це шкідливо для людей із хворим серцем і нирками.

Зараз ви читаєте новину «Крижопільським дітям не вистачає йоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути