вівторок, 29 січня 2008 15:25

Ковзани та лижі можна взяти напрокат за 25 гривень на день

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Інна Іванова підбирає ковзани для катання на річці Південний Буг
Інна Іванова підбирає ковзани для катання на річці Південний Буг

38-річний Олександр Рубан, директор турклубу "Меркурій", стверджує, що єдину гірку для лижників у Вінниці поблизу військового санаторію розчистили ще 1974 року засновники турклубу. Там можна навчитися кататися на лижах перед поїздкою в гори.

— Колись там і підйомник був. Але за перестройки його розікрали на брухт, — говорить Олександр. — Можна і на сноубордах повчитися кататися. Їх прокат коштує 25 гривень на день. Хоча люди ними менш цікавляться. Ще не звикли.

У турклубі мають найбільший асортимент лиж та ковзанів. Видають їх напрокат.

Антон Валерійович планує на два тижні поїхати з сім"єю до санаторію. Аби дитина не сумувала, вирішив узяти лижі напрокат. 3-річній Аліні підібрали найменші лижі й лижні чоботи. Плата за прокат виявилася високою — 350 грн. Та Антонові зробили 100 грн знижки.

— Тепер ти мусиш навчитися гарно кататися, — дає доньці палки від лиж.

Доки чоловік заповнює анкету та оплачує прокат, Олександр настроює механізм відкріплення лиж.

— Часто виникають проблеми з дівчатами, які кажуть меншу вагу тіла, ніж вона є насправді, — говорить Олександр. — Це мені потрібно, аби настроїти механізм, що врятує ноги від вивихів і переломів. Як тільки нога скручуватиметься, лижа відстібнеться.

Олександр показує стелажі, де складено близько сотні пар лиж.

— Лижі у нас ненові, але всі в хорошому стані, — пояснює директор. — Навіть майстерню при прокаті заснували. Якщо на лижі з"являються подряпини, майстер запаює їх пластиком, і поверхня знову стає гладенькою, як скло.

Нові лижі можна взяти напрокат у магазині "Гірський світ" на вул. Космонавтів. За пару віддасте 30–50 грн на день. Усі моделі нові.

За кілька хвилин до приміщення турклубу заходить дівчина і просить підібрати ковзани.

— Ми знайдемо підхід навіть до найкапризніших клієнтів, — усміхається Олександр Рубан, приміряючи на Інну Іванову п"яту пару ковзанів. — Підібрати правильні ковзани чи лижні сапоги дуже важливо. Вони мають бути зручними, щоб думати про розваги, а не про те, коли ти нарешті їх скинеш.

Нові моделі ковзанів нагадують лижні чоботи. Вони наче зроблені з пластику, мають схожі застібки. В інших не застібки, а шнурівки. Будь-яку пару можна взяти за 25 грн на день.

— Торік ковзани давали по 8 гривень на годину. Але ж каток був поруч, у парку. Ми розуміємо, що людині потрібно ще дійти до льоду, чи навіть доїхати. Тому вирішили здавати у прокат на цілий день. Найбільше ходять кататися на річку Південний Буг та Вишенське озеро, — продовжує чоловік.

На озері в центральному парку діти також катаються. Щоправда, місця там небагато. Ковзанню заважає будиночок лебедів посеред озера.

Інні не подобаються білі ковзани з яскраво-фіолетовими шнурками. Олександр погоджується замінити фіолетові шнурки на білі.

— Я хочу взяти одні для себе, а одні для 3-річного сина Кирила, — говорить Інна Іванова, 27 років. — На вихідні підемо кататися на річку. Я з мосту бачила, як там дівчата вишивають.

Олександр пропонує взяти ковзани ще до вихідних.

— Ми довіряємо людям. Якщо нам кажуть, що потрібні ковзани на два вихідні, а в п"ятницю на них ніхто не кататиметься, рахуємо лише два вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Ковзани та лижі можна взяти напрокат за 25 гривень на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути