Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2008 18:07

Ковбасу перевірятимуть калориметром

У місті Шаргород на Вінниччині районна санепідемстанція закупила обладнання для перевірки якості продуктів. Витратила 53 тис. грн.

— Найбільше покладаємо надію на фотоелектрокалориметр. Він допоможе нам визначати в харчах процентне співвідношення фосфору, заліза, міді, фтору, амонію, нітратів та сполук азоту, — каже Степан Ратушний, головний санітарний лікар Шаргородського району, 58 років.

Під час планових перевірок у підприємців братимуть проби продуктів. Місцеві жителі також зможуть приносити продукти на перевірку калориметром. Послуга безкоштовна.

— Особливу увагу ми звертаємо на продукти з компонентами, що позначаються літерою Е, — продовжує Ратушний. — Це європейські санкціоновані харчові домішки. Але ковбаса з надмірним вмістом нітрату натрію негативно впливає на гемоглобін, може викликати малокрів"я, рак крові. Натрій додають у ковбасу, щоб вона мала приємний рожевий колір. А перевищення глютамінату натрію призводить до погіршення зору.

За фотоелектрокалориметр заплатили 17, 8 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Ковбасу перевірятимуть калориметром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути