середа, 06 лютого 2008 18:12

Контрактників на Вінниччині набрали більше від плану

На Вінниччині бажаючих служити в армії за контрактом більше, ніж в інших областях України. Торік замість запланованих 270 контрактників набрали 419, зокрема 64 жінки. У січні цього року контракт підписали 39 осіб.

— Наплив можна пояснити підвищенням мінімальної зарплати контрактникам, — каже представник регіонального медіа-центру Міністерства оборони 30-річний Юрій Ігнат. — Із лютого контрактник без вислуги і звання отримуватиме понад тисячу гривень. На Вінниччині немає великих підприємств, тому хлопцям із сіл важко знайти роботу. Крім того, у війську вони матимуть перспективи на отримання житла.

Після закінчення школи хлопців на службу за контрактом не беруть.

— Треба, щоб він або проходив строкову службу, або мав вищу освіту, — пояснює начальник відділення комплектування облвійськомату 32-річний Олександр Плівачук. — Не можуть бути контрактниками люди з хронічними хворобами чи інваліди. Також перевіряємо, чи не мали вони проблем із законом. Однієї підозри на вживання наркотиків достатньо, щоб ми могли відмовити.

Контракт підписують мінімум на 3 роки. Вояк має право обирати рід військ, де служитиме.

Зараз ви читаєте новину «Контрактників на Вінниччині набрали більше від плану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути