Ексклюзиви
середа, 23 липня 2008 18:28

Консервний завод похвалився системами зрошення

Керівники сільських господарств з усієї України з"їхалися в Могилів-Подільський на Вінниччині вивчати досвід організації зрошення. Їх приймав місцевий консервний завод.

Підприємство вирощує, зберігає, сушить і консервує овочі, фрукти, виготовляє соки. Торік через посуху завод зазнав втрат — пропав урожай зеленого горошку.

— Ми планували, що завод працюватиме на молдавській сировині, — каже голова спостережної ради підприємства Олег Лантух, 43 роки. — Зараз це інша держава. Ми звідти завезти нічого не можемо й вимушені створювати свою базу — закладати садки, ділянки з помідорами, огірками.

— Ми залежимо лише від погодних умов, — продовжує Олег Лантух. Тому для отримання високих врожаїв незалежно від глобального потепління встановили систему зрошення — дощувальну італійського виробництва і крапельного зрошення за ізраїльською технологією.

Гостям показали новозбудований елеватор.

— У нього потужний фундамент, вентилятори, за місяць якість зернової культури з третього класу можна витягнути на другий, — розповідає заступник губернатора Василь Черній, 49 років. — Сюди не влізуть ніякі комахи, черепахи, миші. Він герметично закритий, і вкрасти з нього неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Консервний завод похвалився системами зрошення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути