Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 18:28

"Колесо фортуни" заспівали у Вінниці

Пізно вночі 20 вересня до Дня міста на площі Стуса вінничанам показали італійську кантату Карла Орфа  "Карміна Бурана", в перекладі "Колесо фортуни".  Прийшли тисячі людей.

— Музику було чути аж до 26-ї школи! — із захопленням каже вінничанин Руслан Булейко. — Здорово, що цю кантату привезли у Вінницю. Вона вже 70 років звучить в усіх столицях і культурних центрах світу.

На площі встановили декорації заввишки з п"ятиповерхівку, надпотужні підсилювачі, лазери, відкритий вогонь, феєрверки. Співали хори із Києва та Вінниці, грали музиканти Львівського симфонічного оркестру, танцювали артисти київського балету "Сузір"я Аніко", вінницької студії "Арт-данс" і львівського театру "Воскресіння", співала Лілія Шаломей, солістка Кишинівського театру опери та балету. Диригував усією постановкою італієць Карло Теннон.

— Вартість "Карміни Бурани" назвати не можу — комерційна таємниця, — усміхається продюсер Олег Збаращук, директор міського центру концертних і фестивальних програм. — Можу сказати, що недавня постановка цієї кантати в Києві обійшлася в 10 мільйонів доларів.

Збаращук пообіцяв, що на наступний День міста вінничани зможуть побачити мюзикл "Нотр-Дам де Парі" у виконанні зірок української естради.

Зараз ви читаєте новину «"Колесо фортуни" заспівали у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути