середа, 05 грудня 2007 19:02

Індійські студенти виклали знак урожаю

2 грудня у драмтеатрі відбувся вечір індійської культури. Уперше до Вінниці з Делі приїхала відома виконавиця класичного індійського танцю Сароджі Вайд"янатхан, 70 років. З артисткою виступали дві найкращі учениці. Сароджі запросив 40-річний вінничанин Сергій Журавльов. Чоловік у неї навчався. За виступ жінка грошей не взяла. Їй оплатили дорогу.

Перед концертом посеред фойє індійські студенти Вінницького медуніверситету виклали знак урожаю діаметром 2,5 м.

— Роблять його з пелюсток троянд трьох кольорів, — пояснює  24-річна Тісіні Джозеф. — По центру п"ятикутна зірка з червоних, навколо неї білі, потім помаранчеві. Використали 200 троянд.

На концерт прийшли 40 індійських студентів у національних костюмах.

— Колись на свята вбрання дітям шили матері, а зараз його можна купити, — каже 24-річний Чандервір Сінґ Бахаті. Він у кремовому костюмі, прикрашеному коричневими трояндами з бісеру. — Мій коштує десь 200 гривень.

У фойє вінницька організація кришнаїтів продавала індійські прикраси та одяг. Звичайне сарі коштувало 100 грн, вишите бісером та прикрашене камінцями — 600 грн. Найбільше брали посріблені браслети на ноги по 41 грн та ланцюжки на голову по 18 грн.

У перерві можна було скуштувати страви індійської кухні та впити чаю. Страви пропонувала мережа вегетаріанських кафе "Дамодара" з Дніпропетровська.

— Імбирний чай як горілка з перцем, такий гострий. А от трав"яний — легкий, — ділиться враженнями економіст банку "Надра" Світлана Брайко, 34 роки.

Зараз ви читаєте новину «Індійські студенти виклали знак урожаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути