Ексклюзиви
четвер, 05 червня 2008 17:24

Індіанці виступили на вінницькому Парижі

Автор: фото: Тетяна НОВІКОВА
  Музикант з Перу Педро (на передньому плані)  разом з другом на центральній площі у Вінниці грають перуанську музику
Музикант з Перу Педро (на передньому плані) разом з другом на центральній площі у Вінниці грають перуанську музику

У Вінниці 28–29 травня двоє перуанських індіанців дали концерт на площі Театральній, яку називають вінницьким Парижем. Чоловіки мали інструменти з бамбука, кактусів, квасолі. Послухати музику зупинявся кожен другий перехожий.

— Ми шість років живемо в Україні, — каже поганою українською Педро, прізвища не називає. Мовляв, усе одно неправильно напишете. — Я навчався в Києві на дипломата, але потім повернувся до Перу. Та ваші краї заманили. У мене дружина — українка.

Педро з жінкою раз на рік їздить до Перу.

— Тепер подорожуємо з другом в центральних та західних областях України, — говорить чоловік. — Влітку працюємо в Ялті. Гроші заробляємо, коли даємо концерти у Києві. А вуличні виступи в інших містах — то для душі і щоб познайомити українців із нашою музикою. Бо на корпоративні вечірки приходять поїсти, покурити, поговорити, а на вулиці зупиняється послухати музику той, кому вона подобається. Приємно, що у Вінниці люди знають про індіанську культуру, про Перу.

Музиканти мають зо 20 інструментів. Із собою возять десяток — з бамбука, кактуса, горіхів, сушеної квасолі, калабасу. Роблять їх на замовлення.

— Індіанські інструменти мене зацікавили ще в дитинстві. Із восьми років почав на них грати, — продовжує Педро. — Зараз маю кілька десятків учнів. Усі вони українці, є і чоловіки, і жінки. Розкидані по Україні. Але люблять перуанську музику.

Артисти возять із собою диски з власними записами. Продають за 40 грн.

Зараз ви читаєте новину «Індіанці виступили на вінницькому Парижі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути